SV Epse ontving gisteravond SVBV op haar eigen sportpart Hassinkweide. De ploeg uit Barchem ging huiswaarts met een ruime nederlaag.

In de eerste helft zag men een veel sterker Epse dat bij vlagen de tegenstander geheel overklaste. Vele kansen werden er vanaf de eerste minuut gecreëerd. Na een minuut of 10 was het raak. De rappe Lars Otten mocht op het Barchemse doel afstormen en had oog voor de meesprintende Almir Fizovic die de bal in een leeg doel kon schuiven.

In de 18e minuut vond Rutger Aarnink met een lange pass spits Joran Menkveld. Menkveld passeerde de laatste man van SVBV op slinkse wijze en liet de doelman met een strak schot kansloos. Na een half uur liet Lars Otten zijn tegenstander voor de zoveelste keer zijn hielen zien en vond Almir Fizovic bij de 2e paal. De 4-0 kwam nog voor de rust op het scorebord. Lars Otten werd gevloerd in de 16 meter. Almir Fizovic liet zich deze buitenkans niet ontnemen en joeg de toegekende strafschop vol in de winkelhaak, zijn derde doelpunt van de avond.

In de rust wisselde Epse 6 spelers. Epse bleef de bovenliggende partij al was het minder dominant dan de eerste helft. De ingevallen Ananda Pronk brak in de 55ste minuut door op de rechterflank. Zijn voorzet bereikte de vrijstaande Silas Muiderman, die hier wel raad mee wist (5-0). Vele kansen werden in het verloop van de tweede helft gemist. SVBV wist in de eindfase nog wel tegen te scoren. Invaller doelman Bryan Eysvogel was geheel kansloos op een prachtig afstandsschot die in de bovenhoek verdween. Eindstand 5-1.

Aankomende zondag speelt SV Epse thuis tegen derdeklasser Diepenveen (14.00 uur).