De eerste Weteringderby sinds 2011 stond 8 december op het programma. Een volgeladen tribune zag hoe Diepenveen en Overwetering elkaar in de eerste helft nauwelijks ontliepen. In de tweede helft had Overwetering het overwicht. Maar met de nodige wilskracht sleepte Diepenveen uiteindelijk een punt uit het vuur.

De wedstrijd begint als een redelijk gelijkopgaande strijd. Overwetering heeft het balbezit en Diepenveen weet net iets meer te creëren in aanvallend opzicht. Kansen over en weer maken de wedstrijd in het begin aantrekkelijk. Diepenveen zet, met Gijs de Rooij voorop, Overwetering onder druk. Keeper Paul Vlaskamp leidt de eerste doelpoging van de wedstrijd in. Hij schiet onder druk de bal tegen Gijs aan, de bal gaat rakelings naast en Overwetering komt met de schrik vrij.

Ook Overwetering laat van zich horen. Via de linkerflank wordt de bal goed voorgegeven op Hushan Shawkat. Hij heeft de bal voor het intikken, maar ziet zijn inzet naast het doel van de Diepenveense sluitpost Nick Witteveen gaan. Diepenveen deelt nog wat speldenprikjes uit via spits De Rooij, maar niet genoeg om het doelman Vlaskamp lastig te maken. Overwetering krijgt via Oscar Kappert nog een mogelijkheid om de openingstreffer te maken. Na 30 minuten komt hij in een kansrijke positie. Zijn poging wordt naast gekeken door de doelman van Diepenveen. Er volgt een fase waarin er aanvallend weinig gebeurt. Beide ploegen zijn slordig in balbezit en Diepenveen maakt veel overtredingen. Die overtredingen zorgen voor vertraging in het spel waardoor het bij beide ploeg niet soepel loopt.

Vijf minuten voor rust loopt de aanval van Overwetering wel gesmeerd. De rappe Shawkat geeft een puike voorzet op Oscar Kappert. Hij ziet zijn inzet op de paal belanden, na een scrimmage waar Nick Oosterwijk de bal schampt en er een poging wordt gedaan om uit te verdedigen, komt de bal opnieuw voor de voeten van Oscar Kappert. Hij twijfelt geen seconde en schiet de openingstreffer vol overtuiging binnen. Een belangrijk moment om te scoren voor Overwetering. De ploeg van Sander Poll gaat met een licht verdiende voorsprong aan de thee.

Het tweede bedrijf begint aftastend. Het spel speelt zich vooral af op het middenveld. Na 54 minuten voetballen weet Diepenveen voor gevaar te zorgen. Davey Mooren probeert een bal voor te geven, hij raakt de bal echter niet helemaal goed waardoor deze een onverwachte wending krijgt. De bal is lang onderweg richting de keeper van Overwetering. Jim Willemsen loopt slim door waardoor Vlaskamp de bal moet lossen. Het zorgt voor een kopbal van Jim Willemsen die zijn eindstation op het houtwerk vindt.

Het vervolg van de wedstrijd is in handen van Overwetering, er ontstaat veel ruimte door het opportunisme van Diepenveen. Via kansen van Nick Oosterwijk (1x) en Shawkat (2x) wordt Overwetering gevaarlijk. Ryan Gerritsen en Roy Nieuwenhuis staan als centraal duo hun mannetje en gooien hun hele lijf in de strijd om een grotere marge te voorkomen. Evenals sluitpost Nick Witteveen. Hij brengt tot 3 keer toe redding in een ouderwetse scrimmage voor het doel van Diepenveense ploeg. Als afsluiter brengt Ryan Gerritsen redding. Hij staat op de doellijn precies goed opgesteld om Overwetering van het scoren af te houden. Met nog 10 minuten te gaan krijgt de wedstrijd de intensiteit en de commotie van een echte derby. De duels worden feller en er volgt veel opwinding bij beslissingen van scheidsrechter Blok.

Diepenveen weet juist in deze fase effectief om te gaan met hun zeldzame kansen. Jack Vunderink draait gedurfd weg bij zijn tegenstander, hij bereikt op zijn beurt Davey Mooren. Met een uitgemeten voorzet weet hij Gijs de Rooij te bereiken. De Diepenveense spits verlengt de bal en deze stuitert voor de voeten van Timo Broekman. De aanvoerder kan hierdoor gemakkelijk afdrukken en knalt de 1-1 tegen de touwen. Het doelpunt zorgde voor een spannend slot van de derby. Met drie gele kaarten in de laatste 5 minuten en een hachelijk moment in het strafschopgebied van Diepenveen, eindigt de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel.