SV Epse heeft vandaag zeer verdienstelijk met 3-3 gelijkgespeeld tegen derdeklasser Diepenveen. De ploeg van Gertie Wichers had zelfs zicht op de zege maar Diepenveen kwam in de slotfase langszij.

Om 14.00 uur blies scheidsrechter Hachmang voor de aftrap op een nat Sportpark De Zunnebargh. Diepenveen kreeg na 5 minuten zijn eerste kans, maar Epse-doelman John Moret redde fraai. Aan de andere kant was de eerste kans wel raak. Silas Muiderman werd in de zestien vrijgespeeld en legde de bal terug op Max ten Wolde die de 0-1 op het scorebord bracht.

SV Epse hield de ruimtes goed klein. Diepenveen had het hier duidelijk moeilijk mee, waardoor het voetballend moeilijk tot grote kansen kwam. SV Epse verzuimde na een half uur op 0-2 te komen. Weer kreeg Silas Muiderman een vrij doortocht. Hij speelde de bal echter te hard breed op de meegelopen aanvoerder Koen Klosters.

Vlak voor rust een vloeiende aanval over de rechterflank van Diepenveen. Met een hakje bracht Davy Mooren een medespeler alleen voor keeper Moret, die kansloos was op de schuiver in de korte hoek. Met een 1-1 stand gingen beide ploegen aan de thee.

In de tweede helft probeerde Diepenveen direct druk vooruit te zetten. Dat had snel resultaat, want de 2-1 lag binnen enkele minuten in het Epser doel. Na een miscommunicatie in de Epser achterhoede viel de bal pardoes voor de voeten van de Diepenveense spits, die de bal eenvoudig langs Moret kon schuiven.

Epse bleef compact spelen en kreeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer ruimte om vooruit te voetballen. Na een uur spelen draaide Epse de stand in enkele minuten in zijn voordeel. Eerst kopte Almir Fizovic een corner van Rida Ammi binnen en even later onderschepte Silas Muiderman een breedtepass in de opbouw van Diepenveen. Muiderman verscheen wederom voor de doelman en passeerde hem met een strak schot in de verre hoek.

In het laatste kwartier golfde het spel op en neer. Diepenveen kreeg zeker kansen op de gelijkmaker (raakte o.a. de paal), maar ook Epse deed van zich spreken. Fizovic raakte de buitenkant van de paal en Diepenveen verdediger Timo Broekman kon alleen met een overtreding (gele kaart) voorkomen dat Epse in overtal voor de keeper zou verschijnen.

Tegen het einde van de wedstrijd viel dan toch de 3e treffer voor Diepenveen (3-3). Epser invaller Munzer Zein Alebedin miste in blessuretijd nog de kans om Epse naar de zege te schieten waardoor beide ploegen met een gelijkspel het bekertoernooi verlieten.

Volgende week start de competitie. SV Epse ontvangt VV Emst, dat vorig jaar uit de 4e klasse degradeerde. Aanvang 14.00 uur.