Sportclub Deventer kwam zaterdagmiddag knap van een 0-3 achterstand terug, maar moest in de slotminuten alsnog de 3-4 incasseren thuis tegen Harfsen.

Zaterdag 26 September speelde Sportclub Deventer haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. De tegenstander was Harfsen. De jeugdige Deventer formatie begon onrustig aan de wedstrijd en de ploeg uit Harfsen ging de duels goed aan. Sportclub Deventer kwam daardoor niet aan haar eigen aanvallende spel toe. In de 20e minuut werd duur balverlies geleden door Sportclub, waardoor Harfsen direct in een twee tegen twee situatie kon komen. Zij speelden dit goed uit en spits Ruben Wassink scoorde beheerst.

Hierna kwam Sportclub beter in zijn spel en dit leidde ook tot een paar kansen en een bal op de paal, maar vlak voor rust sloeg Harfsen opnieuw toe. Vanuit een voorzet vanaf de rechterflank scoorde Wilbert Besselink in de 43e minuut. Ondanks het betere spel van Sportclub moest het met een 2-0 achterstand de rust in.

Terwijl de staf hun jonge ploeg motiveerden voor de tweede helft werd in de rust de hoofdsponsoren in het zonnetje gezet. Van Autovakmeester Slagter werd na bijna 20 jaar afscheid genomen als sponsor. Sportclub Deventer is Slagter hier erg dankbaar voor. In zijn plaats zijn twee nieuwe hoofdsponsoren aan de club verbonden, VD-bouw en Johnny’s dakwerken. Zij kregen het nieuwe shirt uitgereikt. De club is enorm blij dat beide bedrijven deze rol op zich willen nemen voor de aankomende 5 jaar.

Na deze feestelijkheden was het weer gewoon tijd voor waar iedereen voor gekomen was: voetbal. In de tweede helft begon Harfsen beter en begon Sportclub wederom wat onrustig. Het leek een middenveld strijd te worden, waarbij Sportclub wel steeds meer balbezit had. In de 54e minuut leidde onoplettendheid in de Deventer verdediging tot de 3-0 van Harfsen. Een snelle en lepe vrije trap vanaf de rechterkant zette direct Jasper Klumper vrij voor de goal en die wist er wel raad mee: 3-0. Ondanks het betere spel had Sportclub nu wel een monsterklus te klaren.

Sportclub bleef de betere voetballende ploeg, maar dit leidde niet tot grote kansen. In de 70e minuut veranderde dit echter ineens. Vanuit een standaardsituatie scoorde Tijn Vegelin met de kop de 3-1. En hierna ging het snel. Sportclub Deventer bleef doordrukken en dit leidde in de 76e minuut tot opnieuw een kop-goal van de ingevallen Elvis Selimovic. Vanuit het middenveld werd de Deventer spits aangespeeld. De 52 jarige Harfsense reservekeeper kwam uit en dacht de bal te kunnen vangen. Doordat Elvis de bal licht toucheerde liftte hij de bal over de keeper heen: 3-2. Het kon nog, zeker gezien het betere spel van de Deventer ploeg. En het lukte ook: in de 86e minuut werd Murat Özdemir vrijgespeeld voor de keeper en maakt koelbloedig af: 3-3. Harfsen leek rijp voor de sloop, maar direct na de aftrap werd de bal vanuit de Deventer verdediging niet goed weggewerkt en kwam Ruben Wassink vrij voor de goal. Deze tegenslag kwam Sportclub niet meer te boven. De complimenten waren er en terecht: over het goede spel en de mentale weerbaarheid van deze jonge ploeg. De punten zullen zeker nog gaan komen.