Helios zorgde afgelopen zaterdagmiddag voor eenrichtingsverkeer richting het doel van Sportclub Rijssen. Op de Koerbelt won De Deventer formatie met 0-6.

Helios startte de wedstrijd, zonder de geblesseerde Djeremy Zandvliet, zoals we gewend zijn; fel en vol in beweging. Na twee minuten werd een scherpe voorzet van rechts door Serkan net door Djeremy Waslander gemist. Sp. Rijssen kwam, door het storende en snelle spel van Helios, nauwelijks van de eigen helft. Na enkele kleine kansen die werden gemist door Jarmo van ‘t Hof en Djeremy Waslander en door de enkele knappe reddingen van de keeper van Sp. Rijsssen bleef het tot de 16e minuut nog 0-0. Toen was het raak: Helios kreeg een penalty, nadat na een mooie  combinatie tussen In ‘t Hof en Waslander, Waslander onderuit werd getrokken. De strafschop werd hard en zuiver ingeschoten door Jarmo van ‘t Hof voor de 0-1 Helios ging fel door, Glenn Alberts en Jarmo van ‘t Hof kregen nog enkele kansen maar die gingen net naast of over het doel.

In de 25ste minuut zette Serkan op rechts goed door, zijn voorzet werd hard ingeschoten door de inkomende Glenn Alberts, 0-2. Daarna ging het snel: Helios voerde het tempo nog meer op, kreeg meer ruimte omdat de achterhoede van Rijssen het niet meer kon belopen. Het was Iljen Bruinsma die, na een mooie combi tussen Smeitink en Waslander, in de 29ste minuut de bal via een voet van de tegenstander in het doel schoot. Nog geen minuut na die 0-3 was het het Jarmo van ‘t Hof die, na een mooie voorzet op maat van Smeitink, strak inkopte.

Een minuut na die 0-4 liet de keeper van Rijssen zien waarom hij tussen de palen stond.Na een mooie een tweetje tussen Smeitink en Van ’t Hof, schoot Smeitink beheerst in, maar met een uiterste inspanning wist de doelman de bal onder uit de hoek te slaan. In de 34ste minuut was het weer raak: Djeremy Waslander kreeg de bal vol in de loop mee en rondde mooi af voor de 5-0. Dat was tevens Djeremy’s laatste actie, hij moest een paar minuten later geblesseerd van het veld. Podt werd zijn vervanger.

In de rust werd Yilmaz vervangen door de snelle Davy Beekman. Helios kwam veel op links door, maar de inzet van Davy Beekman of Mike Gerritsen kwamen net niet aan. In de 57 ste minuut was het Glenn Alberts die Jarmo van ‘t Hof bij de tweede paal wist te bereiken en zijn voorzet werd door de ingekomen Jeray Gallangadjir makkelijk over de doellijn getikt 0-6. Helios ging fel door maar de combinaties werden vaak te ver doorgevoerd en liepen vast op een grote groep verdedigers van Sp Rijssen. In het laatste kwartier kwam Velderman in het veld voor Serkan.
Eindstand 0-6.