Na precies 90 minuten voetballen viel er alsnog een doelpunt in het interessante duel tussen NEO uit Borne en SV Schalkhaar. Het was middenvelder Pieter Ebbers die met een prima dieptebal Milan te Riele in stelling bracht. Te Riele wist wel raad met dit buitenkansje, kwam oog in oog met de keeper en zette alsnog de 0-1 op het scorebord. Beide ploegen leken tot dat moment af te stevenen op een remise, maar de ploeg van trainer Marcel Geestman nam de volle buit mee naar Schalkhaar!

SV Schalkhaar begon niet goed aan de wedstrijd, in tegenstelling tot vorige week toen de ploeg na een half uur spelen op een ruime 3-0 voorsprong stond. NEO was aanvallend sterk en bracht de verdediging van SV Schalkhaar in de verlegenheid. Na enkele minuten spelen had de thuisploeg zomaar op een voorsprong kunnen komen, een prima voorzet vanaf rechts werd door de inlopende spits Twan Weghorst niet goed ingeschoten. Van geluk niet te klagen toen een dieptebal over de Schalkhaar defensie werd neergelegd, een NEO speler lobde vervolgens de bal net over de uitkomende SV Schalkhaar doelman Jesper Lukassen. SV Schalkhaar probeerde verzorgd voetbal te spelen, maar heel dicht bij het doel van NEO kwam het echter niet. De beste mogelijkheid werd gecreëerd door de sterk spelende Pieter Ebbers, die met een goede actie Milan te Riele net niet wist te bereiken. NEO was de eerste helft misschien wel de betere ploeg, bijna elke aanval begon bij de prima spelende middenvelder en aanvoerder Max Brunninkhuis. Met zijn crossballen bereikte hij keer op keer een van de buitenspelers. SV Schalkhaar was daarentegen een paar keer dreigend met de corners van linksbuiten Sidar Gunesli die strak voor het doel kwamen.

De tweede helft creëerde SV Schalkhaar meer kansen en de wedstrijd ging op en neer. Bjorn Duteweert schoot rakelings over het doel en David Klopman kon vanuit de draai de bal geen goede richting mee geven. Een kwartier voor tijd had NEO de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf rechts kwam voor de voeten van een NEO speler die de bal via Jesper Lukassen en de paal niet in het doel kreeg. Ook SV Schalkhaar werd sterker, Delano Haulussy bereikte de vrijstaande Milan te Riele die vervolgens met een afgemeten voorzet spits David Klopman bereikte. Zijn kopbal verdween voor Schalkhaar net over het doel van NEO. Michiel Hullegie wist een cornerbal van Rokay Haafkens net niet in het doel te koppen. Bij NEO begon de vermoeidheid toe te treden en de ploeg uit Borne hanteerden steeds meer de lange bal. Het SV Schalkhaar centrale verdedigingsduo Michiel Hullegie en de rappe Delano Haulussy wisten keer op keer de aanvallen af te slaan.

De wedstrijd leek af te steven op een gelijkspel, tot de 90 ste minuut SV Schalkhaar aan 1 goede kans genoeg had om de wedstrijd te beslissen. Verdiend of niet, de stand op de ranglijst laat een trotse koploper SV Schalkhaar zien. Volgende week zondag 4 oktober speelt SV Schalkhaar thuis tegen Eilermark, aanvang 14.00 uur!