Na een zwaarbevochten wedstrijd op het grasveld van EGVV mocht Sportclub Deventer deze week het thuis opnemen tegen GFC. De ploeg uit Goor speelt net zoals Sportclub goed mee in de competitie dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Sportclub Deventer begon vanaf de eerste minuten sterk met veel druk op de tegenpartij. Dit betaalde zich na aantal minuten uit met een verdiende goal door fouten achterin bij GFC. GFC wist de rug te rechten en komt vervolgens ook tot meerdere kansen. Gevaarlijke voorzetten waren vooral lastig voor de verdediging van Sportclub. GFC profiteerde hiervan in de 17de minuut met de gelijkmaker.

Beide teams hadden goede kansen in het vervolg van de eerste helft, maar Sportclub had toch nog een betere aanval in petto. In de 30ste minuut vond Murat Özdemir het net na een lage voorzet van Tijn Vegelin. Daarvoor was er nog een afgekeurd doelpunt van GFC, omdat de bal de achterlijn al was gepasseerd. In de 35ste minuut kwam Roan Koekkoek door een individuele actie los van de verdediging, waarna hij de bal maar net over de kruising heen joeg. Na een aantal kansen bleef het toch 2-1 tot en met de rust.

De tweede helft ging van start met na een aantal minuten een grote kans Tijn Vegelin die maar net over de kruising ging. Hierna werd Stan Berends door een blessure gewisseld met Stef Hagen. In de 50ste minuut maakt GFC de 2-2 door een te korte terugspeelbal. Sportclub geeft niet op en maakt al snel de 3-2. Een verre inworp van Seb Moody vindt het hoofd van Dexter Verdonk die goed binnenkopt.

In het vervolg van de tweede helft zijn beide teams gevaarlijk voor de goal, maar aan beide zijden valt de goal maar niet. De scheids speelt uiteindelijk een grote rol in de beslissing van de wedstrijd. In de 86ste minuut legt de scheids onterecht de bal op stip na een ingreep van Raúl Esteban. De beelden bevestigen dat het een goede sliding is. Citaat van de scheidsrechter: ‘De verdediger speelt eerst de bal en daarna raakt hij de tegenstander die daarom valt. Dus daarom een penalty.’ Moet je het dan maar weer mee doen. GFC benut het penaltymoment: 3-3.

In de slotfase wordt het nog spannend voor beide teams. Zo komt GFC in de laatste minuten nog één keer 1-op-1, maar die wordt goed gekeerd door Kick Hulscher. Sportclub heeft daar snel een tegenantwoord op in het 16-metergebied van GFC, maar wederom valt de winnende goal niet.

Een teleurstellend gelijkspel voor Sportclub Deventer door de manier waarop. Volgende week staat Harfsen op het programma, dat net zoals Sportclub Deventer goed meedoet in de competitie.