Na de 0-3 nederlaag tegen HSC’21 blijken wij nog één van de 4 teams te zijn die in de regio Oost nog op 0 punten staan. Vandaag een nieuwe kans om van die hatelijke 0 af te komen tegen Almen. Zij hadden 6 punten uit 5 wedstrijden gepakt. (2 overwinningen en 3 nederlagen)

Achterin vonden er een aantal noodgedwongen aanpassingen plaats. De eerste 5 minuten waren voor Almen. Een verre ingooi van de back wordt doorgekopt, maar Robby haalt de bal voor de lijn weg en even later schiet de spits uit de draai, maar redt Max goed. Vanaf dat moment krijgen wij de controle over het spel.

In de 10e minuut heeft de spits van Almen een bizarre overtreding op onze keeper. De scheids, de heer Bloemendal, geeft aan het niet gezien te hebben. Het bleek het eerste van vele momenten te zijn die de scheids slecht beoordeelt. Laten we hopen dat hij een mindere dag had, want als dit zijn niveau is kan hij beter stoppen met fluiten, het was echt gênant slecht.

Vanaf de 20e minuut krijgen wij ook een aantal kansen. De duels op het middenveld worden gewonnen en zo komen we steeds verder richting het doel. Een vrije bal van Job gaat over en Jochem heeft een heerlijke actie in huis waarna zijn schot voorlangs gaat. Het is wachten op een doelpunt, maar deze valt aan de andere kant. Een verre ingooi wordt slecht geraakt en gaat via de arm over de lijn. Ondanks dat stropen wij onze mouwen op en komen we net voor rust terecht op 1-1. Sybren komt er in het midden door en krijgt via een moment met Mika de bal terug en schiet overtuigend raak.

In de rust wordt er op gehamerd dat wij de betere zijn. Het enige wat Almen probeert zijn lange ballen en verre ingooien die halve corners zijn, maar verder komt er geen gevaar vanuit hun. Toch verandert het spelbeeld de tweede helft waarin Almen het balbezit heeft. Max laat tot 2x toe zijn klasse zien en de druk blijft tot aan het uur.

Daarna komt er een driedubbele wissel bij ons en gaat de wedstrijd weer meer op en neer. Zij hebben een afstandsschot en wij een heerlijke actie via Job en Sean. In minuut 68 loopt een speler van Almen richting onze goal en hij wordt via een sliding van achteren, op de bal, gestopt. De scheids fluit voor een overtreding en na lang twijfelen houdt hij het bij geel. Daarna wappert de scheids binnen 10 minuten nog 4x met een kaart.

Toch krijgen wij tussen de momenten door steeds meer controle en loopt de frustratie bij Almen steeds hoger op. In de 82e minuut komt er een lange bal van achteruit: deze wordt gecontroleerd door Milo en hij legt hem klaar voor Sean, 1-2! Daarna houden we de boel erg compact en krijgt de thuisploeg geen grote kans meer. De eerste punten, de eerste overwinning en die wordt gevierd!

Voor de camera van Almen-TV straalt trainer Dimitrovic dan ook: “Wat hebben we de laatste weken hard gewerkt voor de eerste punten. We hebben gemiddeld 16 tot 18 spelers op het trainingsveld en werken hard om beter te worden. Voor het groepsgevoel is het dan ook super belangrijk dat er een resultaat gehaald wordt. Je ziet de vreugde ervan afspatten. Sinds de bizarre nederlaag tegen EGVV zijn we hier al op aan het wachten. Vandaag zijn we de 1e helft de betere en ondanks dat we het bij vlagen moeilijk hadden tegen 12 man, zijn we erin blijven geloven. De eerste overwinning voelt bevrijdend, ik kijk uit na de komende weken, al zullen we zaterdag het moeilijk krijgen tegen de koploper. Eerder dit seizoen verloren we in eigen huis kansloos met 0-5 in de beker.”