Op zondag 13 november stond voor ABS de lastige uitwedstrijd tegen Colmschate’33 op het programma. Deze ploeg heeft een aantal versterkingen gekregen en zijn de trotse koploper van de derde klasse D. Alleen van Holten werd er verloren, de overige vijf wedstrijden werden gewonnen.

Het eerste kwartier tasten beide ploegen elkaar af. Colmschate speelt 1-5-3-2 wat ervoor zorgt dat ABS hierop moet reageren. Hierdoor gebeurt er eigenlijk weinig het eerste kwartier en speelt het spel zich vooral op het middenveld af. ABS komt steeds beter in de wedstrijd en na een vlot lopende aanval wordt Yannick Duteweert alleen voor de keeper gezet en hij rondt het bekwaam af. Deze goal wordt echter onterecht afgekeurd door vermeend buitenspel.

ABS laat zich niet van de wijs brengen en heeft de wedstrijd onder controle. De thuisploeg dwingt de gasten uit Bathmen wel achteruit, maar creëert eigenlijk geen kansen. De 0-0 ruststand is dan ook zeker niet gek te noemen.

De tweede helft begint ABS aan de bal steeds beter te spelen. Colmschate krijgt er lastig druk op waardoor ABS het gevoel krijgt dat er zeker wat te halen is. Uit de mooiste aanval van de middag, waarbij ABS de bal lang in de ploeg houdt, kopt Yannick Duteweert op de paal. Ook daarna blijft ABS de bovenliggende partij zonder tot echt grote kansen te komen.

In de 80ste minuut wordt het overwicht dan omgezet in een 0-1 voorsprong. Een goede aanval komt via Paul Roetert bij Milan Roelofs uit. Die maakt de bal vrij en speelt Daan Anneveld in: een goede aanname volgt en de bal wordt onhoudbaar in de hoek geschoten. In de resterende tijd probeert Colmschate langszij te komen, maar veel verder dan een indraaiende vrije trap (en daaruit volgend een kopbal in het zijnet) komen ze niet.

Uiteindelijk trekt ABS de overwinning over de streep en daar is eigenlijk weinig op af te dingen. Komende zondag speelt ABS thuis tegen KCVO. Aanvang 14:00 uur.