Zaterdag 6 november stond er weer een Deventerse derby op het progamma. Sportclub Deventer ontving Koninklijke UD op het sportpark. Sportclub Deventer, dat vorige week een 6-1 overwinning boekte op OBW, zit in een goede flow. UD dat vorige week niet hoefde te voetballen in verband met corona, staat nog steeds op 0 punten.

De wedstrijd verliep eenzijdig vanaf de eerste minuut. Sportclub Deventer was de betere partij en creëerde ontzettend veel kansen die er lang niet allemaal in gingen. Al snel schoot Seb een vrije trap vanaf een mooie plek op de lat: helaas. Uiteindelijk wist Milion met een mooie actie het net te vinden en er 1-0 van te maken. Voor rust kreeg Sportclub Deventer nog veel kansen waaronder die van Million en Murat die er 2-0 en 3-0 van maakten. De beide teams gaan de kleedkamer in met een 3-0 tussenstand wat nog redelijk mager is aangezien het spelbeeld.

Tweede helft is van start gegaan en je merkte meteen dat UD de schade wilde beperken en heel verdedigend ging staan. Dat hield niet lang stand, want na 3 minuten had Tijn na een goede voorzet de bal er al in liggen. Sportclub Deventer drong meteen weer aan en kreeg veel kansen waarvan er één leidde tot de 5-0 van Murat. Het publiek langs de zijlijn schreeuwde al ’10 10 10′.

Sportclub lag goed op koers, want weer een minuut later kon Roan binnenschieten. Maar liefst 6-0 na 51 minuten spelen. Sportclub Deventer wilde meer en meer. Het zette UD telkens goed onder druk wat leidde tot paniek achterin en foutjes in de verdediging waardoor Tijn, Milion en Murat ieder nogmaal wisten te scoren.

Al met al een sterk spelend Sportclub Deventer tegen een toch wel zwak UD. De 9-0 was nog een milde uitslag als je kijkt naar de kansen die de thuisploeg allemaal kreeg.