‘4 Gespeeld en 12 punten: dat is meer dan elke toeschouwer en liefhebbend lid zich had kunnen wensen na een aantal jaren van ‘prestatie armoede’ bij de club. Er wordt over de club gesproken en het aantal toeschouwers groeit met de week. Mensen worden nieuwsgierig naar het eerste elftal van Go Ahead Deventer. Maar de ploeg moet met hun voeten op de grond blijven staan. Er is in de kleedkamer geen ruimte voor grootheidswaanzin. We moeten ons niet laten afleiden door allerlei randzaken als kampioenskoorts, QR codes, of wat tegenstanders van ons vinden en wat over ons wordt geschreven. Deze groep heeft een doel en daar gaan we alles aan doen’ klinkt het in de rust in de kleedkamer. ‘En nu is het moment om te laten zien wat je als groep waard bent. We hebben 45 minuten om orde op zaken te stellen.’

Go Ahead is de rust in gegaan met een 0-1 achterstand tegen een goed spelend Wesepe. Een ploeg met heel veel beweging op het middenveld. De ploeg van trainer Bart Vos ‘die deze week wat spelers mist vanwege blessures’ mist de eerste helft overtuiging en beleving. Ondanks het feit dat de ploeg nog twee spelers vanwege blessures snel moet wisselen, komt de ploeg goed uit de kleedkamer.

‘Wesepe had ons de eerste helft echt pijn kunnen doen, maar heeft dat nagelaten. De roodgele ploeg uit Deventer heeft de tweede helft laten zien dat ze niet alleen goed kunnen voetballen maar, ook nog eens voor elkaar door het vuur willen gaan. Nu was ook het moment daar om te laten zien dat de selectie niet uit 11 basisspelers bestaat maar dat we met de hele groep er alles uit kunnen halen.’ Op enkel een gevaarlijke uitbraak van Wesepe na, maakt Go Ahead de dienst uit in de tweede helft.

‘We hebben de tegenstander constant proberen te dwingen om fouten te maken in hun opbouw. Met onze snelle spitsen konden we dan steeds gevaarlijk worden.’ Eindstand was 1-3 met doelpunten van Stan Haitsma, Emre Bayram en Filip Arsic. Een mooi resultaat en de reacties waren geweldig na de tijd in de kantine.

’15 punten uit 5 wedstrijden een ongekende luxe voor de Deventer ploeg. Maar met beide benen op de grond blijven. En deze eerste helft niet vergeten. Het komt nooit vanzelf!!’ aldus trainer Vos.

Vorig artikelTwee wedstrijden voor Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup op 9 november