FCRDC heeft voor het eerst sinds lange tijd weer eens een competitiewedstrijd verloren. Eilermark was de gelukkigste in een verder redelijk gelijk opgaand duel.

Beide ploegen zetten na een aftastend begin volle bak druk en probeerden elkaar niet te laten voetballen. In de beste fase voor rust van FC RDC was het juist Eilermark dat de 0-1 scoorde na een prachtige actie van de sterke nummer 10.

Het spel bleef heen en weer gaan met het bestoken van lange ballen en af en toe goed voetballende acties. De gelijkmaker van Victor Evenblij was net voor rust een terechte afspiegeling van de eerste helft. Na goed voorbereidend werk van Marc Brouwer en Kai vd Beld kon Victor verwoestend uithalen.

Direct na de thee scoort Luuk Helms op aangeven van wederom Kai na een mooie pass van Joost Brouwer de 2-1. Vanaf dat moment vergeet FC RDC eigenlijk om te blijven voetballen en kan Eilermark zich terug in de wedstrijd knokken met slimmigheden, gogme en een flinke dosis strijd. Op basis van het laatste half uur is het misschien wel verdiend dat de gasten er 2 maken en met een 2-3 overwinning huiswaarts keren.