Na de 6-3 overwinning vorige week op OBW was het vertrouwen bij de spelersgroep van Sportclub Deventer groot voor de wedstrijd tegen Koninklijke UD. UD is een laagvlieger in de 4e klasse E en werd eerder dit seizoen makkelijk met 9-0 opzij gezet door Sportclub Deventer. De verwachting was dan ook dat Sportclub Deventer deze middag niet veel tegenstand zou krijgen, maar niets bleek minder waar.

Waar Sportclub Deventer misschien al met het hoofd bij het etentje later die avond zat, bleek UD de wedstrijd wel serieus te nemen. Er was er genoeg strijd te bekennen bij de thuisploeg.

Sportclub Deventer probeerde via de verdediging en middenveld de aanval te zoeken , maar ontsierde in slordigheid. Ook het wederom teveel lopen met de bal zorgde ervoor dat er weinig echt uitgespeelde mogelijkheden waren te noteren voor de uitploeg. Hierin bleek UD veel effectiever. Met het zoeken van de lange bal en het goed gebruik makend van de wind in de rug, zorgde de thuisploeg voor de nodigen kansen en druk op de verdediging van Sportclub Deventer. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke corners waaruit ook de 1-0 te noteren viel.

Het spelbeeld bleef geleidelijk aan in de eerste helft hetzelfde. Sportclub dat nauwelijks inzet en beleving toonde, kwam amper tot grote mogelijkheden. En een UD dat getergd was deze toch op voorhand onverwachte voorsprong te verdedigen. Na een kleine 20 minuten spelen viel daar dan wel de eerste kans te noteren voor de ploeg uit Deventer-Noord. Elvis Selimovic kopte na een goed uit uitgespeelde aanval net naast de goal. Ties Moody had het geluk niet meezitten nadat hij zijn kopbal op de lat zag belanden. UD dat veelal de lange bal bleef hanteren kreeg de 2-0 op een presenteerblaadje aangeboden waar de linksback van sportclub tweemaal mis zat. Op een lange bal van de centrale verdediger wist de rechtsbuiten wel raad met deze kans en schoot het leer tegen de touwen. Sportclub Deventer zette de knop onvoldoende om en UD bleef overal er kort op zitten. Dit zorgde wederom voor een gevaarlijke corner waar de 3-0 voor UD valt uit op te tekenen. Sportclub Deventer weet dat het nu echt aan de bak moet.

Bij aanvang van de 2e helft waren er aan de kant van de uitploeg 2 wissels te noteren. Tijn Vegelin verving Elvis Selimovic en Tristan Bronkhorst kwam binnen de lijnen voor Manu. Deze wissels leken gelijk effect te hebben, want direct uit de aftrap wist een goede strakke voorzet van Tijn Vegelin o19-speler Stef Hagen te bereiken. Deze mocht zodoende zijn eerste goal in het vlaggenschip van Sportclub Deventer noteren 3-1. Een goed begin van de tweede helft en het vertrouwen op een comeback was voelbaar.  Echter bleef de thuisploeg zijn huid duur verkopen en wist de ploeg uit Deventer Noord door verschillende omstandigheden het net niet meer te vinden.

Door deze nederlaag lijkt het seizoen van Sportclub Deventer als een nachtkaars uit te gaan. Waarin het in de eerste seizoenshelft erg flitsend voor de dag kwam, lijkt de ploeg van trainer Groot Lipman het de tweede seizoenshelft veel moeilijker te hebben. Het heeft nauwelijks zicht meer op de bovenste helft van de competitie. De aankomende wedstrijden zal Sportclub Deventer echt weer de passie en vorm moeten terug vinden om de competitie met nog wat kleur af te sluiten.