Sportclub Deventer speelde zaterdag 9 oktober tegen de hekkensluiter EGVV. Onder zonnige omstandigheden werd bij de gastvrije club uit Gelselaar gespeeld, waarbij het uiteindelijk doelpunten regende. Sportclub, dat de competitie goed is begonnen met twee overwinningen, was hier de favoriet.

Sportclub begon fel aan de wedstrijd. Elvis Selimovic tikte de bal in de 3e minuut al knap over de keeper. EGVV zakte steeds verder in en Sportclub probeerde veel door de as te spelen terwijl de ruimtes meer aan de buitenkanten lagen. Vanuit een spelhervatting scoorde Tijn Vegelin de 0-2 voor Sportclub Deventer. EGVV kwam er af en toe snel uit in de counter, maar wisten geen aansluitingstreffer te scoren. Vlak voor rust wist Elvis zijn tweede goal te scoren uit een kopbal.  Sportclub gaat de rust in met 0-3, terwijl het spel niet optimaal was. Het had evengoed 1-2 kunnen staan met de mogelijkheden die EGVV heeft gehad. Sportclub was wat dat betreft vele malen effectiever.

EGVV kwam de kleedkamer scherp uit de kleedkamer in tegenstelling tot Sportclub. Door persoonlijke fouten werd er al snel 1-3 en 2-3 gescoord. De ruimtes achter en tussen de linies van Sportclub werden erg groot, waardoor bijna elke diepe bal over de flanken gevaarlijk werd. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft forceerde Roan Koekkoek een vrije trap op een mooie plek rond de 16.  Hij verzilverde deze met een fraai doelpunt. Sportclub dacht dat de wedstrijd hierna wel beslist was, waardoor het spel wederom slordig werd. Al binnen 2 minuten scoorde EGVV  de aansluitingstreffer.

Het spel bleef erg slordig van Sportclub mede door het slechte veld. Het niveau van vorige week tegen Helios werd niet bereikt. EGVV rook bloed en bleef er vol voor gaan. Door matig verdedigen en makkelijk gegeven vrije trappen kreeg EGVV een aantal gevaarlijke vrije trappen die er niet in gingen. Sportclub kwam er in de tweede helft een aantal keer snel uit maar wisten de wedstrijd niet te beslissen.

EGVV bleef gevaarlijk door voorzetten en veel power in de duels. In de laatste minuut kreeg EGVV een penalty mee. Wat iedereen langs de kant al voelde aankomen: de scheidsrechter leek EGVV het punt wel te gunnen. ‘Wanneer er zich een gelegenheid voordoet, geeft ‘ie hem,’ was er te verstaan en helaas was dit het geval. Het cadeau werd strak in de hoek ingeschoten door de
aanvoerder van EGVV. Op basis van de tweede helft heeft EGVV een goed gelijkspel afgedwongen.

Wijze lessen in het leerproces dat hoort bij opleiden. Geen onwil of onderschatting, maar helaas een collectieve offday na een sterk optreden in de week ervoor.