Het is een ongebruikelijk tafereel. Een keeper die een veldspeler vervangt. Het is echter de enige optie voor trainer Jurgen Schefzcyk, als in de 75ste minuut aanvoerder Nino Wattimena zonder een bal in de buurt naar het gras gaat.

Voorwaarts heeft z’n laatste twee wissels even daarvoor ingebracht en heeft als enige reservekeeper Kai ten Napel nog op de bank. De jonge keeper verruilt zijn zwarte tenue voor een kekke oranje outfit en neemt als linksbuiten plaats in het veld. Voorwaarts had inmiddels een 2-0 achterstand opgelopen en aan deze stand kwam in de resterende speeltijd geen wijziging.

De wedstrijd was nauwelijks 10 seconden oud of de debuterende, maar ook ervaren, keeper Daan Huiskamp pareerde stijlvol een schot van de Bemmel-aanvaller. Twee minuten later kon Nick Linthorst vanuit kansrijke positie met links uithalen. De keeper van Bemmel redde knap.

Voorwaarts liet blijken wat te willen halen in Bemmel, maar had in de eerste helft het geluk niet erg aan haar zijde. SC Bemmel had weliswaar het initiatief, maar een kans werd ook regelmatig beantwoord door een goed opgezette aanval aan Voorwaartszijde. Zo ook in de 11de minuut toen Voorwaarts eerst de bal van de eigen doellijn moest halen, maar aan de andere kant Marcus van Geelen oog-in-oog de keeper niet kon omspelen.

Ook in de 26ste minuut was een scherp genomen vrije trap van Nick op het hoofd van Marcus net niet voldoende voor de voorsprong. Even later werd het aan de andere kant 1-0 voor de middenmoter uit de Lingewaal. Een solo op de achterlijn werd volgens de scheidsrechter onreglementair gehinderd. Tot aan de rust geen noemenswaardige wapenfeiten voor beide doelen.

Ruststand 1-0.

Na rust werd de wedstrijd naar wat later bleek al vroeg beslist. In de 47ste minuut wees de scheidrechter opnieuw naar de strafschopstip. De aanvaller van Bemmel penetreerde in het strafschopgebied. In plaats van meebewegen werd het standbeen aangeboden. Daar wist de aanvaller wel raad mee. De protesten aan Voorwaartszijde brachten daar geen verandering in.

De wedstrijd kende daarna een dominanter Voorwaarts.  In de 61ste minuut werd een bal achter de verdediging van Bemmel opgepikt door Marcus. Zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Voorwaarts bleef het daarna proberen en SC Bemmel leek het wel goed te vinden. De vers ingebrachte Daan Verheul en Morris Broekhof konden ondanks hun ijver het verschil niet maken.

In de 75ste minuut de reeds geschetste wissel. Keeper Kai ten Napel werd als linksbuiten geposteerd en vakkundig overgeslagen door zijn medespelers. Voorwaarts liet zijn organisatie goed staan en kon ondanks de personele tegenslag met opgeheven hoofd het speelveld verlaten.

Voorwaarts speelt zaterdag om 18.00 uur tegen NSC aan de Laene. Het elftal is nog steeds op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Is zaterdag de dag waarop het kwartje wel de goede kant op valt?