Vandaag stond Colmschate ’33 tegenover GSV ’38 uit Griesbeek, een onbekende tegenstander die zich op de vijfde plaats in de ranglijst bevond.

De wedstrijd begon veelbelovend, met een vroege kans na een corner die de lat raakte en vervolgens over werd geschoten uit de rebound.
Rik Traanman wist na een scrimmage de bal van de lijn te halen. De eerste tien minuten golfde het spel heen en weer, maar daarna namen wij het initiatief.

Ondanks verzorgd spel van achteruit ontstonden er weinig grote kansen en de bezetting voor het doel na diverse voorzetten liet te wensen over. Vlak voor de rust kwam GSV echter uit het niets op voorsprong met een schot vanaf de 16 meter. Ondanks de goede inzet van doelman Victor Meens, die de van richting veranderende bal niet kon stoppen, stond het 0-1.

De tweede helft begon voortvarend. Noah Patty creëerde gevaar met zijn dribbel en gaf uiteindelijk een afgemeten voorzet op het hoofd van Michel Versluis. De vroege 1-1 was het gewenste scenario. De tweede helft golfde opnieuw heen en weer en er ontstonden meer ruimtes. Noah Patty was zijn tegenstander te snel af en bediende Michel, Michel wist met een mooie schijnbeweging de keeper niet te verschalken en schoot over.

Joris Weidijk viel in voor Tren Krediet, die op het middenveld toonde een betrouwbare kracht te zijn. Hierdoor schoven Jard en Michel een positie terug op het middenveld. GSV oefende druk uit, maar slaagde er niet in tot grote kansen te komen. Toen kwam het moment waar het publiek op hoopte. Dean kreeg de bal rond de middenlijn, aarzelde niet en schoot de bal over de keeper. Een fantastisch doelpunt zette Colmschate op 2-1.

In de laatste fase was het overleven geblazen en, zoals in eerdere wedstrijden, had het team moeite om de rust te bewaren en te counteren. Twan Aalpoel kwam erin voor Dean. Op het laatste moment redde Victor ons door de bal over de lat te tikken.

Blijdschap overheerste na deze belangrijke 2-1 overwinning, waardoor we aansluiting houden met de middenmoot. Volgende week staat een uitwedstrijd naar Zutphen op het programma, waar we koploper AZC zullen treffen.