Vandaag de wedstrijd tegen Reünie, een onbekende tegenstander voor ons. Met reeds enkele geblesseerden is het afhaken van Bram de Haas in de warming up een aderlating en toch spelen we de beste uitwedstrijd tot nog toe.

Met passie wordt er gestreden en we spelen directer, meer vooruit; en met de wind in de rug hebben we het initiatief, komen we vaak voor de goal, maar daar is het net niet. De scrimmages die er zijn zorgen voor verwarring, maar leveren geen doelpunt op. De uitvallen van Reünie zijn gevaarlijk, staan we soms één op één te verdedigen.

In de 26e minuut hebben we geluk dat de bal bij zo’n uitval via de binnenkant van de paal in de handen van Paul belandt. Het is prettig naar ons spel te kijken met openingen naar de vleugels. Vooral Ferdi en ook Bram weten de buitenspelers vaak te bereiken met de lange bal.
Voor beide doelen is het gevaarlijk, maar steeds is het net niet. En zo eindigt de 1e helft in 0 – 0. Een aantrekkelijke helft met wisselende kansen.

In de 2e helft verandert het spelbeeld niet, al worden we wel iets sterker. Aanvallend gebeurt er ook meer, maar het lukt nog niet te scoren. Het blijft net niet. Helaas moet Nick Logtenberg, die een uitstekende wedstrijd speelde, er geblesseerd af. Hij wordt vervangen door Thijs van der Sluis. Dit leidt wel tot wat omzettingen, het beeld verandert niet.

In de 75e minuut pikt Nick Oosterwijk de bal rond de zestienmeter op. Hij dreigt, dreigt nog een keer en schiet de bal over de keeper in het doel. Eindelijk weer een doelpunt en een voorsprong. Dan wordt Querijn, die ook heel goed speelde, vervangen door Mark Koudijs.

Reünie gaat nu meer naar voren spelen, verhoogt de druk, schiet hard, maar niet zuiver. We krijgen de ruimte voor uitvallen, het uitspelen duurt soms te lang en is te onzuiver. Na weer een uitval moet het 0 – 2 worden, maar van dichtbij schiet Dennis op de paal.

Dan spelen we in extra tijd als onze uitval wordt onderbroken, balverlies; Reünie weg is en Ferdi ten koste van een overtreding en een gele kaart de aanval kan onderbreken: vrije trap. Iedereen verzamelt zich in het strafschopgebied, een hoge bal, getrek, geduw en ook Paul kan de 1-1 niet voorkomen. Er wordt nog afgetrapt en dan zit de wedstrijd erop.

Wat een tegenvaller om in de extra tijd deze goal tegen te krijgen. Het team verdient een compliment met hun spelopvatting, met de wil om te winnen en vooruit spelen. Ga zo door, blijf zo voetballen. We zien elkaar volgende week.