Sallandia heeft de overwinning vorige week tegen Victoria Boys een goed vervolg gegeven. Van Activia werd ruim gewonnen met 5-0.

Het eerste kwartier waren de ploegen aan elkaar gewaagd en niet te zien welke kant het op zou gaan. Sallandia had moeite met de aalgladde Simon Zweers. Met dubbele dekking van Engin Akkus en Mitchel Kiffen kwam hij er vandaag in het verdere verloop van de wedstrijd niet aan te pas.

Na een dik kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong door een voorzet van Marco van Meeteren die door een Activia-verdediger in eigen doel werd geschoten. Je zag de kopjes omlaag gaan bij onze gasten die de laatste weken toch al in de hoek zit waar de klappen vallen. Toen vervolgens ook een verdediger de bal veel te hard terugspeelde op hun keeper kon Marco van Meeteren de 2-0 binnenschieten ware het niet dat vlak voor de lijn Jeremy van Krieken het laatste tikje gaf.

Activia had de handdoek al geworpen en er volgden kansen maar gescoord werd er niet meer voor rust.
 
Na rust hetzelfde spelbeeld. Sallandia dat op alle fronten beter was vandaag, creëerde kans op kans. Helaas stond het vizier niet op scherp of was de keeper een vervelende sta in de weg. Uiteindelijk scoorde de ingevallen Matchello Bosman nog 2x en Marco van Meeteren 1x uit een vrije trap.

Door deze goede overwinning nemen we voorlopig afstand van de onderste vier plaatsen. Wel mogen we kritisch zijn op de vele gemiste kansen. Dubbele cijfers waren vandaag zeker mogelijk geweest.
 
Volgende week de uitwedstrijd tegen Broekland. Zij zijn na een moeilijke start de afgelopen drie wedstrijden ongeslagen. Nayaro Wittenberg viel geblesseerd uit en Ross Bonevacia zit ook nog in de lappenmand. Hopelijk zijn zij volgende week weer van de partij.

Bronclubcorrespondent DVV Sallandia
Vorig artikelWedstrijd duurt net te lang voor Overwetering
Volgend artikelFC RDC pakt mooie punten in Glanerbrug