De thuiswedstrijd tegen Wijhe van afgelopen weekend, die in winst werd omgezet, betekende mede ook gezien het goede voetbal in de afgelopen wedstrijden, dat met het nodige vertrouwen naar Reutum kon worden afgereisd.

Reutum dacht slim te zijn door niet op hun hoofdveld met kunstgras te spelen, maar op het hobbelige veld met de natuurlijke grasmat. Achteraf bleek dit niet een handige beslissing te zijn, want Overwetering bleek ook op deze ondergrond de betere partij.

De scheidsrechter was van mening dat het tenue van Overwetering teveel leek op dat van Reutum. De reserve shirts waren niet meegenomen zodat Overwetering moest spelen in de inloopshirts. Gezien de kleurstelling van Reutum was dat voor ons een raadsel waarom dat nodig zou zijn. Maar na deze schermutselingen vooraf kon dan toch een aanvang worden gemaakt met de wedstrijd, op een koud en winderig speelveld.

In eerste instantie was het voor beide teams was aftasten. Van beide kanten wat onnauwkeurig in de passing en nog niet veel grote kansen. Na twintig minuten spelen is het toch Reutum wat op voorsprong komt. Een vrije tap wordt niet goed weggewerkt en de bal blijft hangen in de zestien en uit deze rommelige situatie wordt door Reutum de 1 – 0 gescoord. Lang kunnen ze niet genieten van deze voorsprong. Direct vanaf de aftrap wordt Stefan Hekman over rechts aangespeeld en uit zijn goede voorzet tekent Rémon Elshof voor de 1 – 1.

Dan volgt een periode waarin er niet veel gebeurt. Wel heeft Overwetering het betere van het spel. In het laatste deel van de eerste helft krijgt Overwetering enkele goede kansen, maar óf de keeper van Reutum staat op de goede plek óf het ontbreekt aan nauwkeurigheid bij onze aanvallers. Maar vijf minuten voor rust is dan toch zover. Stefan Hekman brengt uit één van zijn vele goed genomen corners de bal voor de goal waar Tom Koers attent reageert en koppend voor de 1 – 2 tekent. Met deze voorsprong gaan we de rust in voor een warme kop koffie.

Direct vanaf de aftrap verovert Overwetering de bal en ontstaat er een prima kans. Deze keer had Rémon Elshof echter zijn vizier nog niet op scherp staan. Dit zou later alsnog goed komen. Maar eerst is het Reutum wat in de zeventigste minuut op gelijke hoogte komt. In de zestien weet Overwetering de bal niet goed weg te krijgen en besluit de scheidsrechter, om ons niet geheel duidelijke redenen, een strafschop toe te kennen aan Reutum. Deze wordt onberispelijk ingeschoten en geen kans voor de verder weer goed keepende Paul Vlaskamp (2 – 2).

Echter evenals bij de eerste goal van Reutum zitten de mannen van trainer Christiaan Veltmaat er direct weer boven op. Stefan Hekman weet een op het het oog een onmogelijk bal te veroveren van een verdediger van Reutum en uit zijn prima voorzet is het Rémon Elshof die nu het vizier op scherp heeft staan en en de 2 – 3 weet te scoren.

Gijs Dunnink komt Querijn Roelofsma vervangen en Milan Plette lost Stefan Hekman af. Reutum zet nog eens aan voor de gelijkmaker. Er ontstaat nog een goede kans, maar Paul Vlaskamp brengt redding. Dan, kort voor tijd, is het Overwetering wat de wedstrijd in het slot gooit. Rémon Elshof scoort zijn derde van deze middag en met een voorsprong van 2 – 4 voor Overwetering is de wedstrijd gespeeld.

Tijs van de Sluis komt Rémon Elshof aflossen en de wedstrijd wordt keurig uitgespeeld en er worden 3 belangrijke punten aan ons totaal toegevoegd. Op een mooie vijfde plaats op de ranglijst breekt nu een rustperiode aan van twee weken vrij. Daarna weer verder.