ABS heeft de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Vaassen, dat vocht voor zijn laatste kans, gewonnen met 0-3. Door dit resultaat degradeert Vaassen naar de 4e klasse.

Vaassen begon energiek aan de wedstrijd: ABS stond verdedigend prima en gaf, ook in het verloop van de wedstrijd, geen kans weg.
ABS nam het initiatief over en wist in de 22e minuut verdiend op voorsprong te komen door een fraaie uithaal van Stef Willemsen (0-1).
Het enorme overwicht werd voor de rust niet uitgebreid door een tweede treffer.

Ook na de rust bepaalde ABS het spelbeeld. Gebrek aan scherpte in de afwerking voorkwamen een uitbreiding van de score. Eindelijk was het Jaap Prinsen die in de 58e min. de 0-2 op het scorebord bracht. Verdedigend stond het als een huis en bovendien brachten de wissels nieuw elan.

In de 80e min. brachten twee sterk ingevallen spelers de beslissing. Martijn Stegink opende op prachtige wijze diagonaal naar Thijs Hovenkamp, die koelbloedig afrondde (0-3). Een prima overwinning voor ABS dat de thuisclub geen schijn van kans gaf.

Volgende week de laatste wedstrijd van een prima seizoen, thuis tegen WWNA, waarin de 8e plaats veilig gesteld kan worden.