Na 3 relatief eenvoudige zeges moest er donderdagavond afgetrapt worden in Apeldoorn tegen Robur et Velocitas; de koploper in de 3e klasse D. Robur heeft veel de bal en combineert naar hartenlust tot de 16 meter. Daar staat een defensie die iedere keer goed ingrijpt en het spel probeert te verplaatsen. De omschakeling gaat niet nauwkeurig genoeg, we zijn de bal te snel weer kwijt, kunnen de bal voorin niet vasthouden, verliezen daar de duels.

Ondanks het vele balbezit wordt Robur niet gevaarlijk. Na een half uur kunnen we de bal langer in de ploeg houden, kunnen we elkaar iets beter vinden en meer gebruik maken van de ruimte tussen de linies en aan de zijkanten bij Robur. In de 40e minuut wordt Nick Oosterwijk op links de diepte ingestuurd, speelt Oskar Kappert aan en met een geweldig schot over de keeper verdwijnt de bal bij de 2e paal in het net. Een beauty, een ouderwetse Oskar goal.

Helaas hebben we hier maar kort plezier van, want 2 minuten later is het al gelijk. Een corner wordt slecht weggewerkt en de volgende voorzet wordt hard voorgegeven, door iedereen gemist, maar bij de 2e paal gemakkelijk binnengelopen. 1-1 de ruststand.

De 2e helft begint veelbelovend. Het doel van Robur wordt onder vuur genomen met schoten over, naast en corners die helaas niets opleveren. Maar het is nu een wedstrijd. We hebben grip op het gebeuren, Robur heeft het veel moeilijker. Combinaties lopen niet meer zo vlot. Toch krijgen ze een grote kans maar met volledige inzet wordt de goal voorkomen. Het spel golft op en neer met mogelijkheden aan beide zijden.

In de 74e minuut wordt Maikel van Breukelen gewisseld en komt Dennis Willemsen in het veld. Bij zijn eerste actie schiet hij net over. Paul moet zich nog een keer strekken naar de hoek en de corner levert niets op. In de 77e minuut wordt Maik Jansen door Bram de Haas op rechts weggestuurd, maar de voorzet wordt door de keeper verijdeld. Het blijft spannend met wisselende mogelijkheden.

Nick Oosterwijk wordt gewisseld voor Mark Koudijs en even later de leeggespeelde Bram de Haas door Jaimey Zeijseink. Hij bezorgt Overwetering bijna de overwinning, maar zijn lob over de keeper gaat naast het doel. Paul Vlaskamp krijgt nog een gele kaart voor tijdrekken. Wat een onzin! De scheidsrechter laat lang naspelen maar in de stand komt geen verandering. Een terecht gelijkspel: 1-1.

Op naar zondag, de wedstrijd tegen Albatros.

Man van de wedstrijd: Oskar Kappert