Vandaag de wedstrijd tegen Holten op Sportpark Meersmanskamp op een gewoon grasveld. Volgens het programmaboekje van Holten troffen de teams elkaar voor het laatst in Holten op 18 oktober 2009, eindstand 0-3 voor Overwetering. De huidige voorzitters van Holten en Overwetering stonden toen in het veld.

Remon Elshof en Nick Oosterwijk ontbreken nog door blessures. In het begin van de wedstrijd schiet Nick Logtenberg, maar het schot wordt geblokt. Doelman Paul Vlaskamp moet twee keer handelend optreden na doelpogingen van Holten.

Na een goede aanval van Overwetering staat Dennis Willemsen net buitenspel na een dieptebal van Bram van Bessen op Stefan Hekman en een pass op Dennis. Het is een rommelige wedstrijd mede doordat beide teams elkaar weinig ruimte geven.

Na een overtreding op Bram de Haas, schiet hij de vrije trap over het doel. Nog voor de rust schiet een geheel vrij staande speler van Holten de bal op de lat. Ruststand 0-0

In het begin van de 2e helft oogt Holten wat sterker, tot echte kansen leidt dit niet. Overwetering krijgt een goede mogelijkheid via Ferdi van Breukelen die voorlangs schiet en na een doelpoging van Holten moet Paul Vlaskamp redding brengen. En dan halverwege de 2e helft wordt de bal afgelegd op Henry Rozen die de bal vanaf zo’n 20 meter afstand laag in het doel schiet 0-1.

Holten gaat uit een ander vaatje tappen en na matig uitverdedigen van Overwetering profiteert Holten en wordt het 1-1. Kort daarna legt e spits van Holten, Bas Tuitert, de bal goed terug, maar de ingeschoten bal wordt uitstekend verwerkt door Paul Vlaskamp.

Na een al dan niet overtreding van Ferdi van Breukelen op de spits van Holten wordt er heftig geprotesteerd, de scheidsrechter laat echter doorspelen. Een kwartier voor tijd vervangen Mark Koudijs en Maik Jansen Nick Logtenberg en Stefan Hekman.

Holten wordt steeds gevaarlijker, krijgt kansen en een doorgekopte bal wordt binnen geschoten, 2-1. Jaimey Zeijseink komt nog in het veld voor Maikel van Breukelen. Jaimey krijgt nog een mogelijkheid, maar schiet over. Aan het eind van de wedstrijd lost Brent Roesink Dennis Willemsen af.

In de stand komt geen verandering meer en Overwetering verliest na ruim 13 jaar in Holten. Eindstand 2-1.

De volgende week thuis tegen Beekbergen.