Davo heeft de uitwedstrijd tegen Terwolde in de laatste minuut verloren. Momenteel zit de ploeg van trainer Resit Schuurman duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag was een gelijkspel een logische uitslag geweest. Daar was iedereen het wel over eens.

Tegen Terwolde trad Davo aan zonder het centrale verdedigingsduo Gerrit Amelink en Quint Mulder. Daardoor moest middenvelder Mitchell Pinkster noodgedwongen laatste man spelen. Een en ander scheelt natuurlijk wel behoorlijk.

De eerste kans in de wedstrijd was na 10 minuten voor Davo; een vrije trap van Mitchell Pinkster belandde op de paal. Daarna gebeurde er een hele tijd vrijwel niets. In de 34e minuut kwam Davo goed weg na een te zachte terugspeelbal. Daarentegen had het weer pech toen Mitchell Pinkster tegen de paal kopte. Ruststand 0-0.

Na de rust werd het direct de 1-0 voor Terwolde. Maar vanaf de aftrap wist Davo al de gelijkmaker te scoren: Ronald Boudewijnse scoorde de 1-1 te maken. De wedstrijd ging vervolgens op en neer, zonder echte hoogtepunten. Er was nog een verraderlijk schot van Dylan de Vries en Terwolde had nog beste kansen; in de 76e minuut moest Moreno Jochaniak redden en 10 minuten later haalde Davo nog een bal van de lijn.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de 89e minuut wist Terwolde toch nog de winst naar zich toe te trekken: 2-1.

Erg jammer allemaal. Waar voor de winterstop het kwartje nog wel goed viel voor Davo, is het na de winterstop het omgekeerde. Voor Davo is het nu noodzaak om een nacompetitieplek veilig te stellen, want het voelt Terwolde en Go-Ahead in de nek hijgen.

Volgende week speelt Davo thuis tegen Wesepe. Tijd voor de ommekeer.