Vandaag de wedstrijd tegen DTC ’07, de club die 2 jaar achtereen is gepromoveerd. Bij ons twee vreemde backs namelijk Mark Koudijs en Oskar Kappert i.v.m. een blessure en ziekte en ook Bram van Bessen zit i.v.m. ziekte op de bank.

En vanaf het begin liep het, de passing goed, de linies goed; we hadden direct een overwicht. TDC kwam er niet aan te pas; het liet veel ruimte waardoor we naar hartenlust konden voetballen. Toch duurde het tot de 14e minuut dat Jaimey een verdwaalde bal veroverde en Remon Elshof in staat stelde te scoren: 1 – 0.

We komen veel voor de goal en de keeper wordt getest door Jaimey en Nick Oosterwijk. We nemen de tijd en hebben de rust om van achter op te bouwen en spelers tussen de linies aan te spelen en gevaar te stichten. We krijgen kansen via Dennis Willemsen en Jaimey, die zijn tegenstander helemaal gek maakt.

In de 32e minuut wordt het 2 – 0. De aangespeelde Remon Elshof draait prima weg bij zijn tegenstander, legt de bal panklaar voor Nick Oosterwijk en scoort vanaf de rand van het strafschopgebied. We krijgen in de 40e minuut een strafschop als Dennis Willemsen omver wordt gelopen. Remon Elshof pakt dit cadeautje met graagte uit: 3 – 0 en dat is ook de ruststand.

In de tweede helft opnieuw veel goede combinaties en kansen, maar toch worden we iets slordiger, zonder dat dit tot problemen leidt. Jaimey blijft zijn tegenstanders dollen, maar slaagt er niet in te scoren. Om de nul te houden is het goed dat Ferdi van Breukelen een schot kan blokkeren. Dan volgt de wissel: Maikel van Breukelen – Bram van Bessen.

Even later zet Bram de Haas, fijn dat hij er weer bij is, zelf de aanval op, maar rondt hem niet af. Het is de doelman van DTC ’07 die heel vaak in de weg staat, maar hij is ook kansloos als een bal blijft liggen na een duel van Dennis Willemsen en Remon Elshof zijn derde goal maakt: 4 – 0 in de 67e minuut.

Thijs van de Sluis komt Remon aflossen en 5 minuten later wisselt Dennis met Querijn Roelofsma. Wij vinden het wel goed, laten DTC even voetballen, maar Paul kijkt alle ballen naast.

In de 90e minuut wordt het nog 5 – 0. Een schitterende pass van Mark Koudijs op de diepgaande Querijn, hij legt af op Nick Oosterwijk en hij weet wel hoe af te ronden: rustig en beheerst. Een volkomen verdiende overwinning.