Ook na 3 wedstrijden blijft de ploeg van trainer Hemmes puntloos. De derde wedstrijd van het seizoen werd thuis tegen Vilsteren verloren. Daar waar de ploeg zelf 3 keer scoort, krijgen ze ook 4 keer een goal tegen uit een counter.

Na 2 wisselvallige wedstrijden was de ploeg vandaag gebrand op een resultaat. Met resultaat, want na 40 seconden werd het net al gevonden. Een goeie combinatie door de as eindigde bij Davy, die 1 op 1 met de keeper niet faalde (1-0).

Na deze snelle goal bleef Wesepe goed aan de bal. Daarnaast werd er goed druk gezet, waardoor Vilsteren niet tot voetballen kwam. In deze fase blijft Wesepe zeer dreigend, een terecht afgekeurde goal uit een corner, net niet scherp genoeg afwerken, of de laatste bal die net niet overtuigend genoeg is zorgt dat Vilsteren in leven blijft.

In de 20e minuut is het dan raak voor Vilsteren. Daar waar de Weseper ploeg op goal schiet en we net te laat voor de rebound zijn, ligt de bal na 3 passes aan de andere kant in het netje: 1-1.
De ploeg moet hier even van bijkomen want ook in de 5 minuten hierna, krijgt de rechter spits nog een enorme kans.

Toch gaat Wesepe in het restant van de eerste helft op zoek naar doelpunten. Eenzelfde beeld als in de eerste 20 minuten. Wesepe valt aan, heeft overwicht, maar kan de tegenstander net niet genoeg pijn doen. Vilsteren doet Wesepe echter wel pijn. Vlak voor rust wordt de bal knullig verloren op het middenveld: 1 diepe bal tussen de verdedigers door en Wesepe incasseert vlak voor rust toch nog weer een dreun (1-2).

Na de rust verandert er weinig in het spelbeeld. Vilsteren zakt wat in en Wesepe valt aan. Meerdere schietkansen van Hidde, Davy en Rick zijn te verwerken door de doelman en ook een grote kans van Daan wordt niet tot doelpunt gepromoveerd.

Als je op dat moment de doelpunten niet maakt, moet je blijven proberen, maar om kans te houden op resultaat, moet je zelf in ieder geval niets meer weggeven. Helaas lukt dit niet. In eerste instantie weet Rick nog redding te bieden na een te korte terugspeelbal van Hans. Als er na deze redding weer aan aanvallen wordt gedacht, wordt de bal wederom op het middenveld verloren. Met backs die aan aanvallen denken, ligt de verdediging open en na het moment van balverlies ligt de bal na 2 passes wederom achter doelman Janssen: 1-3.

Met deze stand moet Wesepe risico gaan nemen om wat te forceren. Fijn voor de ploeg om ook Wesley na ruim een jaar afwezigheid weer op het veld te mogen zien. Zijn rentree in het elftal zorgt ook direct voor extra dreiging en uiteindelijk ook een goal. Een strakke voorzet van Rick Saris wordt bij de eerste paal door Wesley ingeschoten (2-3).

De goal krijgt helaas niet de waarde die hij had kunnen krijgen. Want kort na de aansluitingstreffer verliezen we wederom op pijnlijke wijze de bal op het middenveld. En wederom ligt de bal na 2 of 3 passes in de goal: 2-4.

Ook Wesepe weet nog te scoren. Uit een corner weet Beau in de 91e minuut alsnog de aansluitingstreffer te maken. Helaas blijft het hierbij en staat de ploeg met lege handen. Vandaag was het goed aan de bal, maar op de pijnbank in de omschakeling. Volgende week opnieuw aan de bak, in en tegen Emst.

Opstelling van deze wedstrijd: Rick Janssen – Rick Saris – Thom Mensink – Niek Saris – Davy Timmer Arends – Vincent Achtereekte – Rick van Gelder – Roy Hulsegge – Jorik Rouweler – Daan Rouweler
Ingevallen: Hidde Kuin – Harm Willemsen – Wesley Kamphuis – Beau de Bone