De thuisploeg, dat toch nog steeds enkele sterkhouders moet missen door langdurige blessures, begon zeer voortvarend aan deze wedstrijd en met name het eerste half uur wisten de bezoekers uit Velp niet waar ze het zoeken moesten.

Het duurde echter tot de 20e minuut alvorens CCW de score wist te openen: het was Laurens van de Werft die na een goede onderschepping zeker niet zelfzuchtig was en Bart Keurhorst in staat stelde de 1-0 aan te tekenen. Enkele minuten wist het de score te verdubbelen. Na weer goed druk zetten van de voorwaartsen van de thuisploeg kwam de bal op rand zestien voor de voeten van Tim Bakker en die schoot strak over de grond goed raak, 2-0.

Hierna bleef CCW het de tegenstander nog moeilijk maken en nog binnen het half uur dacht CCW nog zeker twee keer recht te hebben op een strafschop: de eerste keer toen Daniel Vroklage absoluut onderuit werd gehaald op bijna de vijfmeterlijn, een 100% strafschop, en niet veel later was het Freek Velthorst die onreglementair werd gestopt, maar de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Laarhuis vond dat dit buiten het strafschopgebied gebeurde en slecht een vrije trap volgde die niet opleverde.

Wat hierna precies gebeurde, valt moeilijk uit te leggen, maar plots werd het spelpeil van de thuisclub een stuk minder. Veel geklungel en slordig balverlies zorgden ervoor dat Veluwezoom ineens veel meer in balbezit kwam en ook echt veel druk kon gaan uitoefenen op de laatste linie van CCW. Enkele minuten voor de rust viel dan ook de aansluitingstreffer toen uit een scherp genomen hoekschop goed binnen werd gekopt, 2-1. Dit werd tevens de ruststand.

De gehele tweede helft hoegenaamd hetzelfde spelbeeld als het laatste kwartier van de eerste helft: optisch een tegenstander die meer aan de bal is, zonder overigens tot uitgespeelde kansen te komen, want de verdediging van de thuisclub stond als een huis. Veluwezoom ging nog veel fanatieker voetballen, maar liet ook diverse keren duidelijk zien het niet eens te zijn met beslissingen van de arbiter en dat leverde de ploeg ook diverse gele kaarten op.

De tegenaanvallen die CCW hier nog tegenover kon zetten, leverden ook diverse mogelijkheden op om de voorsprong weer uit te breiden, maar het stuitte steeds op de uitstekende doelman van Veluwezoom. Diep in blessuretijd kroop de thuisploeg door het oog van de naald toen Philip Frederiks de bal ongelukkig met de arm toucheerde en dit niet bestraft werd met een strafschop en de uiteindelijke 2-1 over de streep getrokken kon worden.

Al met al een uitstekende start als promovendus met zeven uit drie en samen met Sallandia en Diepenveen mag het de ranglijst nu even aanvoeren. Volgende week wacht weer een mooie uitdaging wanneer het op bezoek gaat bij medekoploper Sallandia.

Aanvang op sportpark de Zandweerd in Deventer 14.00 uur.