FC Trias uit Winterswijk, de nummer 2 op de ranglijst, is onze tegenstander op het mooie sportcomplex ‘t Huitinkveld. Zonder Bram van Bessen, maar met verder een volwaardig elftal, wordt afgetrapt.

Het 1e kwart van de wedstrijd gaat gelijk op. Overwetering laat zich gelden door een doelpoging van Nick Oosterwijk en een mogelijkheid voor Dennis Willemsen. Na een pass van de goed spelende Mark Koudijs komt Nick Oosterwijk bijna in scoringspositie, de keeper van Trias treedt op. Overwetering speelt goed en verzorgd voetbal.

Oskar Kappert komt op de linksbuitenpositie regelmatig goed door en ook Stefan Hekman is gevaarlijk voorin. Na een overtreding op Maikel van Breukelen verzuimt de verder goed leidende scheidsrechter een gele kaart te trekken voor een aanvaller van Trias. Maikel moet even later het veld geblesseerd verlaten. Dirk Dunnink lost hem af.

Vijf minuten voor het rustsignaal krijgt Trias een vrije trap, de bal raakt de muur, keeper Paul Vlaskamp glijdt uit en de bal belandt in het doel. Hoeveel pech kun je hebben. Ruststand 1-0.

In de 2e helft wordt de geblesseerde Nick Oosterwijk vervangen door Querijn Roelofsma. Trias heeft in het begin de overhand. Dennis Willemsen wordt vervangen door Rémon Elshof. Aan de linkerkant wordt Oskar Kappert steeds gevaarlijker en is een plaag voor de achterhoede van Trias. Ook Bram de Haas laat zich regelmatig gelden.

Aan de rechterzijde voorin laat Dirk Dunnink zien dat de jeugd de toekomst heeft, met zijn snelheid is hij de linksback van Trias regelmatig de baas. Ook de youngster Milan Plette betreedt het veld voor Stefan Hekman. Trias krijgt nog een grote kans, maar de bal gaat naast.

Ferdi van Breukelen wordt naar voren geschoven en dat heeft tot gevolg dat Trias nog meer in de verdediging wordt gedrongen. Weer zet Oskar de bal uitstekend voor en Ferdi schiet net naast. Het wachten is op de meer dan terechte 1-1, maar het lukt niet. Eindstand 1-0.

Voetbal is niet altijd eerlijk, maar het veldspel biedt zeker perspectief voor de rest van het seizoen.