SV Schalkhaar speelde vanmiddag een 3-3 tegen SC Westervoort, de ploeg die na vanmiddag gewoon gedeeld koploper had kunnen worden met DVC’26 en Markelo. Áls het had gewonnen.. In de 90ste minuut zorgde jeugdspeler Mike Berg ervoor dat er een punt overgehouden werd aan een vermakelijke wedstrijd op de Horsterhoek.

SV Schalkhaar, het team van trainer Martijn de Haas en assistent Jacob Ensing, had voorafgaand aan deze wedstrijd een behoorlijke puzzel te leggen. Maar liefst de hele voorhoede was vanmiddag niet beschikbaar door blessures en andere verplichtingen. Met de afwezigheid van David Klopman, Milan te Riele, Tim van der Meulen en ook Bjorn Duteweert was het voor de trainers afwegen wie voorop zou moeten spelen. Opties door spelers te kiezen vanuit de sterke jeugdopleiding of toch kiezen voor meer ervaring; het was vanmiddag beide het geval.

De aanvallend sterke jeugdspeler Mike Berg kreeg de kans, maar ook eind dertiger Jof Stel stond vanmiddag aan de aftrap. De ervaren Jolf Stel, die normaal zijn wedstrijden speelt in het vierde elftal van Michel en Bennie Hulman, kende het clubbelang en hoefde er niet lang over na te denken toen trainer Martijn de Haas hem vroeg om beschikbaar te zijn.

Net als vorig seizoen, toen Ruben Bumkens de schouders er onder zette om het eerste elftal te helpen, was het nu de beurt aan Jolf Stel. Hij speelde vanmiddag met al zijn ervaring een prima wedstrijd.

SV Schalkhaar had vanaf het begin het overwicht tegen de hoger geklasseerde SC Westervoort. De thuisploeg was veel in balbezit, maar tot echte kansen kwam het de beginfase niet. SC Westervoort stond verdedigend goed en had voorin twee handenbinders en balvaste spelers, namelijk spits Mounir Amezrine en aanvallende middenvelder Martijn Klein Holte.

SV Schalkhaar deelde ook vanaf de aftrap enkele speldenprikken uit richting het doel van keeper Wouter Stevens. Murat Ozdemir schoot een vrije trap in de muur, waarna de bal in de voeten kwam van Kick Brouwer die vervolgens de bal rakelings naast schoot. Na een half uur spelen moest rechterverdediger Timo Kok met een hoofdwond het veld verlaten, hij werd vervangen door Luuk ter Mate.

Vlak daarna leed centrale verdediger Michiel Hullegie onnodig balverlies waarna Mounir Amezrine alleen op SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen kon doorlopen. Een puike redding van keeper Jesper Lukassen voorkwam een achterstand.

Met name aan de linkerkant was SV Schalkhaar behoorlijk gevaarlijk via de opkomende wingback Jason Westerkamp en de snelle Kick Brouwer. Het dichtst bij een doelpunt was Jolf Stel die de bal in de zestien op doel schoot en via een been van een verdediger van SC Westervoort net naast het doel zag belanden.

Wat vaak in het voetbal gebeurt, gebeurde vanmiddag ook bij SV Schalkhaar. Waar SV Schalkhaar het spel bepaalde, kwam SC Westervoort op voorsprong. Knullig uitverdedigen aan de kant van SV Schalkhaar leidde de 0-1 voorsprong in van spits Mounir Amezrine. SV Schalkhaar kreeg de bal niet uit de eigen zestien, totdat de bal voor de voeten kwam van de SC Westervoort-spits, die uiteindelijk in de 42ste minuut wel raad wist met dit buitenkansje; 0-1. SV Schalkhaar ging met deze onnodige achterstand de theepauze in.

De tweede helft leverde een mooi schouwspel op van aanvallen over en weer. In de 51ste minuut kwam SV Schalkhaar terecht op gelijke hoogte toen Kick Brouwer er op snelheid vandoor ging en in de zestien werd gevloerd door een verdediger van SC Westervoort. De toegekende strafschop was voor Michiel Hullegie geen probleem, hij maakt er 1-1 van.

De minuten na deze gelijke stand was SV Schalkhaar niet bij de les en in 3 minuten tijd leek het de wedstrijd alsnog te verliezen. In de 53ste minuut kreeg SC Westervoort een vrije trap waarbij de bal bij de tweede paal ongehinderd werd binnengekopt door centrale verdediger Tim Hendriks. Zowel een paar SV Schalkhaar-verdedigers alsook keeper Jesper Lukassen zagen hier niet goed uit en hadden adequater moeten ingrijpen.

Drie minuten later was de beurt aan aanvallende middenvelder Martijn Klein-Holte die de diepte in werd gespeeld en ongehinderd de 1-3 liet aantekenen.

SV Schalkhaar toonde hierna veerkracht en liet het er niet bij zitten. Steeds gevaarlijker werd het na deze tussenstand voor het doel van SC Westervoort. In de 72ste minuut kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd na een corner vanaf de linkerkant; de afgeslagen bal kwam voor de voeten van middenvelder Koen Smith die de bal met een boog op de lat schoot. In de rebound was middenvelder Twan Huijsmans er als de kippen bij en kon gemakkelijk de 2-3 binnentikken.

SV Schalkhaar ging nog aanvallend wisselen door Janno Ulderink en ook jeugdspeler en extra spits Jorn Weegink binnen de lijnen te brengen.

Dit resulteerde tot behoorlijk wat goede aanvallen van de thuisploeg. Bijna was Jolf Stel succesvol; hij kopte een bal in de verre hoek, waarna keeper Wouter Stevens zich tot het uiterste moest strekken en fraai redding bracht. De ingevallen spits Jorn Weegink was dicht bij de gelijkmaker toen na een corner de bal voor zijn voeten kwam en hij de bal enkele centimeters over het doel schoot.

Gerechtigheid kwam er pas in de 90ste minuut toen Mike Berg van buiten de zestien de bal met veel gevoel en iets medewerking van een vleugje wind in de kruising krulde; 3-3.

SV Schalkhaar speelde vanmiddag niet groots, maar met een goede wedstrijdmentaliteit wist de ploeg er een gelijkspel uit te slepen. Een stand waar beide teams wel mee konden leven.

Voor SV Schalkhaar wachten de komende twee weken belangrijke derby’s; te beginnen volgende week zondag in Apeldoorn tegen VV Columbia en op zondag 4 februari speelt het op de Horsterhoek tegen gedeelde koploper Markelo. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

SV Schalkaar: Jesper Lukassen – Timo Kok (Luuk ter Mate) – Michiel Hullegie – Nick Mulder (Janno Ulderink) – Jason Westerkamp – Twan Huijsmans – Koen Smith – Mike Berg – Murat Özdemir  (Daan Pinkster) – Jolf Stel – Kick Brouwer (Jorn Weegink) – (Bjorn Duteweert)  – (Hans Hofsteede)