FC RDC en Sportclub Deventer maakten er geen grootse derby van op sportpark de Zandweerd. Beide ploegen hebben weinig geheimen voor elkaar. Het werd een wedstrijd met niet heel veel kansen aan beide kanten. FC RDC had er eerlijkheidshalve wel iets meer maar Sportclub Deventer ging aan de haal met de zege.

Voor rust kon Sam de Groot na 3 minuten zo doorlopen naar de goal, maar kwam door een verkeerde keuze niet tot een kans. Stijn Rorije kreeg die wel toen de bal terugkwam van de lat nadat Niek Riksten dichtbij was na de uitstekende vrije trap van Joost. Milan Beumer mocht nog aanleggen voor een vrije trap op 20 meter, maar deze ging helaas een meter naast.

Na de rust kon Kai vd Beld het duel opengooien door zijn 1-op-1 met de keeper na een mooie pass van Marc Brouwer af te maken, maar de afwerking liet te wensen over. Stijn overkwam hetzelfde nadat een verdediger van Sportclub hem de uitgelezen mogelijkheid gaf de 0-1 te maken. Dat zijn ondanks het bij vlagen matige spel toch optellend 3,5 kans waar wat van gemaakt moet worden wil je wedstrijden winnen.

De mokerslag kwam rond de 73e minuut toen Sportclub de tot dan toe enige echte kans wel weet te benutten.

In de laatste fase een alles of niet offensief zonder overtuiging van FCRDC levert niets meer op behalve nog 2 kansen voor Sportclub in de omschakeling.