De wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Robur et Velocitas (de oudste amateurvoetbalclub uit Gelderland), stond volledig in het teken van de jubileumwedstrijd van Jelle Lucassen. Hij speelde vanmiddag zijn 250-ste (volgens onze statisticus eigenlijk zijn 251-ste) wedstrijd in het eerste elftal.

Jubilaris Jelle Lucassen

Jelle was er vroeg bij, want hij maakte als 16-jarige eerstejaars A-speler (tegenwoordig O-19) al zijn debuut bij trainer Cor Kiezebrink. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een stabiele factor, die als eerste op het wedstrijdformulier wordt ingevuld. Bovendien is hij op bijna alle veldposities inzetbaar en met name als middenvelder heeft Jelle enkele productieve seizoenen gekend. Hij heeft in de competitie tot nu toe 64 doelpunten gemaakt en staat daarmee hoog op de topscorerslijst aller tijden van de club.

De wedstrijd kende een flitsend begin, want in de eerste minuut had Bram de Haas tot 2 keer toe bijna succes met een kopbal. In de tweede minuut was het al wel raak toen dezelfde Bram de Haas sterk doorkwam op links. Hij leverde een uitstekende voorzet waaruit Nick Oosterwijk de openingstreffer kon scoren. Twee minuten later stoomde Dennis Willemsen op richting de zestien en vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij vernietigend uit en verdween de bal via de onderkant van de lat in het doel, 2-0.

In de twintigste minuut waren er twee kansen voor Robur, maar Paul Vlaskamp pakte de inzet van Kluitenberg en vervolgens schoot Schouten de rebound hoog over. Dit was voor Robur wel een teken om meer de aanval te zoeken. Dat leidde niet direct tot kansen, maar in de omschakeling slaagden de voorwaartsen van Overwetering er niet meer in om de bal vast te houden, waardoor de druk aanhield. Wat volgde was een rommelige fase met veel balverlies aam beide kansen.

In de veertigste minuut maakte Dennis Willemsen zich schitterend vrij aan de rechterkant, maar het lukte Nick Oosterwijk niet om de voorzet op maat binnen te lopen. Uit de rebound probeerde hij het nog met een hakbal, maar die werd door de keeper gestopt.
In de laatste minuut van de eerste helft waren de rollen omgedraaid en was het wel raak toen Dennis Willemsen een voorzet van Nick Oosterwijk keurig afrondde en de 3-0 op het bord zette.

Bij het begin van de tweede helft kwam Nick Logtenberg in het veld voor Ferdi van Breukelen, die niet verder kon. Jelle Lucassen nam de aanvoerdersband over van Ferdi en zijn plaats in het hart van de defensie, Nick L. ging op het middenveld spelen. Een hoekschop van Robur leverde in de vijftigste minuut een hachelijke situatie voor het doel op met een appèl voor een handsbal van een Overwetering-speler, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Enkele minuten later mocht Robur weer een hoekschop van dezelfde kant nemen. Dit keer met meer succes, want hun spits kon de bal van een meter of vijf binnen tikken waardoor de stand 3-1 werd.

Overwetering was een beetje de kluts kwijt, speelde erg slordig en kon de bal niet lang meer in bezit houden. Na een uur spelen tikte Kluitenberg de bal op de lat na een mooie voorzet van links. Keeper Paul Vlaskamp was kansloos, maar op de lat zat gelukkig een engeltje.
Na een stevige overtreding op Stefan Hekman, die een gele kaart voor de tegenstander opleverde, mocht Bram de Haas van de rechterkant een vrije schop nemen ter hoogte van de 16-meter lijn. Hij draaide de bal gevaarlijk in, de keeper kon de bal niet klemvast houden. Dennis Willemsen probeerde de rebound tot doelpunt te promoveren, maar de keeper herstelde zijn fout.

Een kwartier voor tijd kwam Maik Jansen in het veld voor de moegestreden Dennis Willemsen. In de tachtigste minuut kwam Nick Oosterwijk oog in oog te staan met de keeper van Robur, maar hij slaagde er niet in om de wedstrijd definitief te beslissen. Maik Jansen kon de teruggekaatste bal voorgeven aan Koen Hulsman, maar zijn schot eindigde in de handen van de keeper. Mark Koudijs kwam voor Koen Hulsman in het veld en dat leidde tot wat omzettingen in de opstelling. Zo ging Henri Rozen naast Jelle Lucassen in het centrum van de verdediging spelen.

Bij Robur verdween zo langzamerhand het geloof in een goede afloop, waardoor Overwetering er in de laatste minuten enkele keren gevaarlijk uit kon komen. Dat leidde in de laatste minuut nog tot enkele corners, maar in de stand kwam geen verandering meer. In blessuretijd kwamen Jaimey Zeijseink en Tom van Essen nog even voor Bram de Haas en Stefan Hekman in het veld om ook de winstpremie op te kunnen strijken. Al met al een zeer knappe, maar ook verdiende overwinning.

Trainer Sander Poll was na afloop dan ook zeer tevreden en volgens hem was de eerste helft de beste die dit seizoen is gespeeld. De spelers stonden goed, maakten de juiste keuzes en na een tactische omzetting in de opstelling kwamen er meer kansen. Dat het in de tweede helft wat moeizamer ging omdat Robur het tempo opschroefde en meer risico’s nam was logisch.

Man van de wedstrijd: Jelle Lucassen.