Vandaag de laatste wedstrijd in het jaar 2019 tegen de nr. 2 uit de competitie Helios. Het is Helios dat beter begint, elkaar beter kan vinden. We lopen er achteraan. In balbezit speelt Overwetering de bal achterin rond, maar kunnen de vrije man niet vinden. Helios dekt kort, is agressiever.

Toch krijgen wij de eerste kans uit een corner, maar Nick kopt (nog) over. Helios krijgt teveel ruimte, heeft snelle en handige buitenspelers waar we de handen aan vol hebben. Ze krijgen in de 16de minuut een vrije trap net buiten de zestien en Maikel van Breukelen een gele kaart. Het schot eindigt in de muur.

In de 20ste minuut een aanval over rechts van Helios, een mooie voorzet en de spits kan de hoek uitzoeken en kopt vogeltje vrij Helios naar een 1- 0 voorsprong. Lang kunnen ze er niet van genieten. Een paar minuten later is het al weer 1 – 1. Hushan Ali onderschept een weggekopte bal, stuurt 3 tegenstanders het bos in en scoort met een hard schot. Hierna golft het spel op en neer en Helios schiet nog een keer net naast. Ruststand 1-1.

Na de rust een zelfde spelbeeld, nu met de wind mee voor ons. Er is weinig gevaar voor beide doelen, Helios wel aanvallender. Wij spelen achterin de bal weer rond en zoeken de vrije man op het middenveld, maar moeten vaak de lange bal spelen. Dan, in de 65e minuut, een bal over de hele van Hushan naar Oskar Kappert. Deze speelt zijn man uit, geeft op maat voor en Dennis Willemsen kopt de bal tegen het net. Overwetering leidt met 2-1.

Helios gaat nu drukken en wij lopen steeds meer achteruit. Jelle Lucassen kan de bal gelukkig tot 2 x toe wegkoppen bij een corner en de volgende voorzet. Het wordt steeds gevaarlijker, hoe lang kunnen we dit nog volhouden? Maikel moedigt zijn mannen aan: Dit laten we toch niet gebeuren? Dennis Willemsen wordt gewisseld, Remon Elshof neemt zijn plaats in.

In de 75ste minuut zijn we in de aanval. Er wordt een overtreding gemaakt, maar we blijven in balbezit en de scheidsrechter geeft voordeel. Nick Oosterwijk ontfermt zich over de bal en schiet beheerst Overwetering naar een 3-1 voorsprong. De scheids klapte voor zichzelf vanwege het voordeel geven.

Even later is het opnieuw raak. Hushan speelt Bram van Bessen aan en deze geeft een afgemeten voorzet en Nick staat op de goede plek om de 1-4 in te koppen. Oskar wordt nog gewisseld voor Ruben Brinkhof en Jelle Lucassen voor Dennis Lokate. We krijgen nu veel ruimte, Helios gelooft er niet meer in. Toch krijgen ze in de 90ste minuut nog een grote kans, maar Paul Vlaskamp redt zonder het zelf te weten. Het schot eindigt op zijn borst.

Een fraaie overwinning op Helios; de kansen goed benut en achterin weinig weggegeven. Een goed besluit van 2019.

De eerstvolgende wedstrijd is 26 januari 2020 thuis tegen Turkse Kracht. Ik wens iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. Tot ziens in 2020!