ABS heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen van SV Enter en staat nu samen met Holten op een fraaie koppositie in de 4e klasse G.

De eerste helft verliep aan de kant van ABS moeizaam. Enter gooide veel energie in de wedstrijd, won de duels en liet ABS niet in het spel komen. De inzet van Enter werd in de 15e minuut beloond door een afstandsschot van de sterk spelende Nick Derksen (0-1). ABS probeerde het initiatief te nemen, maar was slordig in balbezit en wist geen uitgespeelde kansen te creëren, waardoor met een achterstand de rust werd ingegaan.

Na de rust nam ABS direct het initiatief. Enter werd vastgezet op eigen helft en ABS ging nu wel vol overtuiging de duels aan. In de 50e minuut scoorde ABS de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Paul Roetert was het Wessel Nikkels die keihard inkopte (1-1). De gelijkmaker gaf ABS vertrouwen en vanaf dat moment bepaalde het de wedstrijd. In de 76e minuut volgde de beloning. Vanuit slim voorbereidend werk van Paul Roetert en Jaap Prinsen werd Yannick Duteweert binnen het strafschopgebied vrijgespeeld en scoorde koelbloedig (2-1). ABS kwam verder niet meer in de problemen en scoorde kort voor tijd een fraaie derde treffer. Na een mooie crosspass van Michiel ten Dam werd Youri Meijer aan het werk gezet. Zijn individuele actie bereikte Yannick Duteweert die een goed optreden bekroonde met zijn tweede doelpunt en de 3-1 eindstand op het scorebord bracht.

Door de zwaarbevochten overwinning, ook een kwaliteit, kan ABS terugkijken op een uitstekende eerste competitiehelft. Van de 11 wedstrijden werden er 9 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren, waardoor het samen met Holten de ranglijst aanvoert in de 4e klasse G.

Na de welverdiende winterstop wordt de competitie 26 januari herstart met de uitwedstrijd tegen Broekland. In deze wedstrijd zal duidelijk worden of ABS of Holten winnaar wordt van de eerste periode. Ongetwijfeld zullen beide teams een hoger doel hebben!