Vanmiddag om 14 uur werd er weer afgetrapt op sportpark De Rielerenk. Go Ahead dat met vier O19-spelers in de basis sterk begon aan haar wedstrijd door het hoog druk zetten op de verdediging van Wesepe. Dat leidde tot een goede steekbal vanaf achteruit op Jordy Molemans die 1 op 1 op de keeper werd gezet en Go Ahead op een 1-0 voorsprong schoot. Zou Go Ahead eindelijk 3 punten pakken?

Vlak na de 1-0 zocht Wesepe naar de lange bal wat tot een paar gevaarlijke situaties leidde, maar doelman Delano dokter sterk stond te keepen. Vanuit de omschakeling werd Calvin Houwer de diepte in gestuurd die de bal goed voorgaf en waar Rayshon Adamus voor de 2-0 zorgde vlak voor rust.

Ruststand: 2-0

Na de thee trapte Wesepe af en bleef zoeken naar hun buitenspelers om de 16 binnen te treden. Door een overtreding van Wesepe op het middenveld nam Go Ahead een vrije trap die in eerste instantie leek af te dwalen. Jordy pikte de bal echter op en zag de captain ‘good old’ Michael Tobben vrij staan op de 16 die de bal met een soort “chip” richting de kruising schoot: 3-0 voor Go Ahead.

Wesepe, dat vanuit een corner enkele minuten later de 3-1 maakte, kreeg weer een beetje geloof en maakte vlot ook de 3-2. Go Ahead, dat achteruit hangend alles verdedigde om de overwinning over de streep te trekken, slaagde erin om de stand NIET tot een 3-3 te laten komen. En dat lukte! Dit betekende de eerste overwinning van Go Ahead in het seizoen 2019-2020! 3-2 Winst op Wesepe!

Doelpunten: Jordy Molemans, Rayshon Adamus en Michael Tobben
Assists: Luuk Ellenbroek, Calvin Houwer en Jordy Molemans