Vandaag moest Sportclub Overwetering op bezoek bij de nummer 2 de Wegdamse Voetbal Vereniging W.V.V. 34 uit Hengevelde: tien jaar geleden zat deze groen-gele club voor het laatst bij ons in de competitie.

Overwetering heeft in het eerste gedeelte niets te vrezen en heeft een licht overwicht. Tot kansen leidt het niet. De eerste uitstekende kans dient zich aan nadat Bram de Haas de bal meegeeft aan Nick Oosterwijk. Nick schiet de bal voorlangs. Halverwege de eerste helft krijgt WWV de eerste mogelijkheid, maar de bal wordt slap ingeschoten.

Na een half uur zet de goed spelende Ferdi van Breukelen uitstekend door en speelt Rémon Elshof aan. Rémon komt tot een schot, maar de doelman van WWV redt. Ook WWV laat zich gelden. Na een hoekschop een scrimmage voor het doel, maar de bal gaat gelukkig voor ons niet over de doellijn. Na de zoveelste overtreding van de linksback van WWV weigert de scheidsrechter geel te geven. Ruststand 0-0.

De tweede helft is enkele minuten bezig en na een opstootje ontvangen een speler van WVV en Overwetering een gele kaart. En dan gebeurt het: na een goed lopende aanval en een uitstekende strakke voorzet van Oskar Kappert kopt Nick Oosterwijk de 0-1 binnen. Vervolgens maakt Ferdi van Breukelen een voorzet van WWV onschadelijk.

Na een kwartier in de tweede helft wordt Rémon Elshof door Dirk Dunnink afgelost in de spits. We komen steeds meer onder druk te staan, maar tot grote kansen voor WWV leidt het nog niet.

Een kwartier voor tijd komen Querijn Roelofsma en Dennis Willemsen in het veld voor Mark Koudijs en Bram de Haas. WWV wordt steeds gevaarlijker en een voorzet kan vlak voor doel net niet ingetikt worden. Voorin kunnen we de bal niet meer vasthouden en de druk wordt steeds groter.

In de 89ste minuut scoort Overwetering in eigen doel na een voorzet van WWV. Ver in blessuretijd krijgt WWV nog een uitstekende kans, maar de bal gaat gelukkig voor ons net naast het doel. Eindstand 1-1.

We hebben vandaag gelijk gespeeld tegen de nummer 2 van de competitie. De eindstand was terecht, alleen als de tegenstander vlak voor tijd op gelijke hoogte komt, voelt dit anders. Volgende week thuis de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Eilermark.