CCW speelde vanmiddag misschien de slechtste wedstrijd van het seizoen en het ging dan ook volkomen terecht met 2-4 onderuit tegen Activia.

Vanaf de aftrap liet de ploeg van ‘de Schoapenweide’ gelijk duidelijk zien wat er verwacht mag worden als het voetballend misschien allemaal niet zo loopt als gehoopt. En als je dan ook nog eens voetballers in de ploeg hebt die het verschil kunnen maken, zoals bij Activia Simon Zweers, is de nederlaag direct te verklaren.

Na een kwartier voetballen kwam Activia op 0-1 toen na een redding van Jochem van Ruth in de rebound de bal alsnog werd binnengetikt. CCW kon hier maar weinig tegen over zetten, maar kwam toch na ca. 35 minuten op gelijke hoogte toen Isaac Kuipers een aanval over rechts binnen kon frommelen, 1-1.

Lang kon CCW hier niet van genieten, want enkele minuten later was het Simon Zweers die een vrijetrap onberispelijk tegen de touwen schoot en zodoende de ruststand op 1-2 bracht.

Wie na de rust werd een wat feller CCW verwachtte, kwam bedrogen uit. Het bleef grossieren in foute inspeelpasses en ongeïnspireerd voetballen. Toch kwam de ploeg na een uur spelen weer op gelijke hoogte: Tim Bakker mocht in duidelijke buitenspelpositie de bal breed leggen op Bart Keurhorst en die wist wel raat met dit buiten kansje, 2-2.

Ook nu kon het weer niet lang genieten van deze gelijkmaker, want enkele minuten na de goal kreeg het weer de deksel op de neus toen onnozel balverlies simpel werd afgestraft. 2-3. CCW was hierna niet bij machte om maar enige druk op Activia te krijgen in een poging om de achterstand ongedaan te maken. Sterker nog, vijf minuten voor het einde was het weer Simon Zweers die aan alle illusies een einde maakte om een door hem zelf afgedwongen strafschop de 2-4 eindstand te bepalen en daar viel niets op af te dwingen.

Nog twee wedstrijden voor de winterstop, en die zullen voor CCW echt cruciaal worden. Wedstrijden tegen twee ploegen die qua punten nu nog onder CCW staan en punten zullen echt punten gepakt moeten worden om niet op een directe degradatieplek terecht te komen. Maar om dit te bewerkstelligen zal er wat anders op de mat gelegd moeten worden dan vanmiddag…