Sallandia blijft goed presteren in de vierde klasse E. Thuis werd in de stadsderby tegen Turkse Kracht met 1-0 gewonnen.

In een matige eerste helft duurde het een kwartier voordat Sallandia een beetje in de wedstrijd kwam. Doelpogingen waren dan ook niet te noteren. Daarna een sterkere fase waarin doelman Salih Bayraktar zich tot het uiterste moest strekken bij goede schoten van Stan Wakkermans en Marco van Meeteren. Vlak daarna een indraaiende vrije trap van Wesley Bosch die net voor de doellijn kon worden weggekopt.

Een paar minuten later een volley van Marco van Meeteren die de paal raakte. Sallandia had in deze fase een voorsprong moeten pakken. Net voor rust nog een kopbal van Wesley Bosch die net over de lat ging. Een laatste minuut van de 1e helft zo waar een grote kans voor Turkse Kracht, maar deze werd keurig gepakt door doelman Minnes die behoudens een mislukt stiftje van spits Can Bayraktar werkloos op doel stond.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af rond het middenveld en gebeurde er niet veel voor beide doelen. Sallandia bleef hoop houden en bracht Nuno Huisman in de ploeg voor Nayaro Wittenberg. In de slotminuut stoomde Stan Wakkermans op aan de linkerkant en leverde een prachtig indraaiende bal af die door Huisman keurig werd afgerond. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar werd genegeerd door de goed fluitende arbiter Wesselkamp die keurig op lijn was meegelopen. Een allerlaatste poging om vermeend hands aan te dragen werd ook weggewoven. Daarna lag het open en waren er grote kansen voor van Krieken en wederom Huisman om te scoren, maar helaas werden deze kansen om zeep geholpen.

Op basis van het aantal kansen een dikverdiende overwinning, maar wat maakten we het ons zelf moeilijk. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Albatross. Beide ploegen staan op de derde plaats op slechts drie punten van koploper Diepenveen.