SV Epse heeft vandaag drie punten bijgeschreven: Wesepe werd met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd.

In de rommelige eerste helft komt Epse na 9 minuten op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Djordy Altena wordt door doelman Rick Jansen losgelaten. Almir Fizovic profiteert en brengt de ploeg van Herman Harleman aan de leiding. Even later denkt Wesepe op gelijke hoogte te komen. Deze ‘treffer’ wordt, vanwege buitenspel, afgekeurd door scheidsrechter Tastan.

Epse heeft in de eerste helft moeite met Wesepe dat, tot de rust, gelijkwaardig is. Wesepe kan echter moeilijk tot kansen komen. De doelpogingen van Wesepe zijn louter van afstand. Vlak voor rust nog een goede aanval van Epse: Almir Fizovic haalt de achterlijn en vindt collega-aanvaller Rida Ammi bij de tweede paal die keurig de 2-0 laat aantekenen.

In de rust een omzetting van Harleman: Rob de Haan gaat laatste man spelen en aanvaller Wytze Nijkamp komt in het veld voor Stan van Brussel. Dit komt het spel van Epse ten goede. Er is meer rust en Wesepe wordt teruggedrongen op eigen helft. In de 55e minuut onderschept Stef van Brussel de bal en kan opstomen richting het doel van Wesepe. Hij schenkt de bal aan de meegelopen Fizovic die Epse op 3-0 zet. Halverwege de 2e helft passeert de rappe Djordy Altena de doelman van Wesepe die hem vloert. Een kolfje naar de hand van Fizovic die raak schiet van 11 meter.

Marcel Menkveld komt in het veld voor Vedran Fizovic en in de slotfase vervangt Finn Otten de moegestreden Djordy Altena. Epse krijgt nog meerdere kansen om de voorsprong te vergroten maar weet het net niet meer te vinden.

Een fijne en terechte overwinning voor Epse die zo aansluiting houdt met de subtop. Ondanks dat Epse slechts zeven wedstrijden heeft gespeeld is het de komende twee weken vrij. Op zondag 3 april komt Wissel naar Epse, aanvang 14:00 uur.