Na de euforie van afgelopen zaterdag tegen Wijhe ’92 en de midweekse bekerwedstrijd in Ermelo (2-5 winst bij EFC’ 58), zijn de verwachtingen hoog gespannen. Hoewel, in de afgelopen jaren bleek het team van Turkse Kracht vaak een struikelblok. Vorig jaar verloren we thuis nog van ze.

De wedstrijd begint met twee ploegen die direct vol op de aanval inzetten zonder dat dit direct tot kansen leidt. Het duurt tot de 17e minuut eer de eerste doelpoging te zien valt en deze is voor Turkse Kracht. Deze poging, net als de poging een minuut later, gaat tot opluchting van de thuisclub naast.

Het duurt tot de 19e minuut eer Overwetering voor het eerst gevaarlijk wordt. Tom Koers komt goed door op links, maar zijn voorzet mist net het raffinement om echt voor gevaar te zorgen. Een paar minuten later krijgt Oskar Kappert een grote kans, maar in plaats van zelf te scoren, wil hij de bal opzij passen naar een medespeler maar deze pass wordt onderschept. Nauwelijks een minuut later raakt Nick Oosterwijk de lat. Zo golft het spel op en neer.

Een minuut later is het wel raak. TK scoort uit een snelle counter die, volgens alles wat Overwetering heet, ontstaat uit een buitenspelsituatie, maar de scheidsrechter van dienst laat de grensrechter staan en neemt zijn eigen beslissing. Een domper, maar kansen zijn er genoeg. Ballen worden van de lijn gehaald en ook de doelman van Turkse Kracht staat zijn mannetje. Ruststand 0-1.

Na rust komt Nick Logtenberg voor de onzichtbare Dennis Willems en de thuisclub krijgt steeds meer de overhand al moet het oppassen voor de spaarzame counters van de turken. Aanval na aanval golft af op het doel van Turkse Kracht, maar slordigheid in de eindfase voorkomt de gelijkmaker. Totdat in de 65e minuut de ingevallen Nick Logtenberg een vrije trap van Nick Oosterwijk net voldoende van richting weet te veranderen om de zwaar verdiende 1 – 1 op het bord te brengen.

In het vervolg van het spel speelt opnieuw de doelman van TK een hoofdrol. Wegens herhaaldelijk tijdrekken krijgt hij uiteindelijk de gele kaart, gevolgd door een tweede en dus rood voor het uitschelden van de scheidsrechter. Turkse Kracht moet verder met 10 man.

Overwetering denkt de buit binnen te kunnen slepen, maar laat zich lelijk verrassen door de spelhervatting. Na het oponthoud wegens het wegsturen van en het vervangen door een andere keeper is het TK dat onmiddellijk scoort. De thuisclub kan opnieuw beginnen en wederom speelt het aanval na aanval uit, creëert genoeg kansen maar scoren; ho maar.

Er is een strafschop voor nodig (wegslaan van de bal binnen de zestien) om Overwetering op gelijke hoogte te brengen. Remon Elshof scoort de 2 – 2. Ondanks manmoedige pogingen van Overwetering weet de Turkse verdediging in de resterende minuten en de vele minuten extra tijd stand te houden om zo een verdienstelijk punt mee te nemen naar Deventer.