Davo heeft vandaag een zeer ruime zege geboekt: van Terwolde werd met maar liefst met 9-2 gewonnen. De ploeg van Resit Schuurman gaat met de week beter voetballen en de vaste patronen zie je duidelijk terug in de wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd was er sprake van een waar doelpuntenfestijn. Na 2 minuten kwam Davo al op voorsprong door de 20-jarige Drajell Kambong. Na 5 minuten al de 2-0. Uit een corner van Sidney Pinkster kopte zijn broer Mitchell Pinkster binnen. Door een slordigheid kwam Terwolde na 7 minuten op 2-1.

In de 13de minuut een strafschop voor Davo, nadat de snelle Sidney Pinkster onderuit werd gehaald. Met enig fortuin ging de penalty van Ronald Boudewijnse in het doel: 3-1. De koek was niet op, want in de 23ste minuut werd het door spits Ronald Boudewijnse 4-1. Binnen een half uur al 5 doelpunten.

Vervolgens waren er nog kansen. Sidney Pinkster raakte de paal en ook Terwolde had nog kunnen scoren. De kans was voor Jaden Evers die over schoot.

De 2e helft begon stroef. Weinig kansen en Terwolde had in de 57ste minuut een beste mogelijkheid om te scoren. Even later had Ronald Boudewijnse de bal voor het intikken, maar schoot tegen de paal. In de 68e minuut de 5-1 door Djarell Kambong en in de 71e minuut schoot Sidney Pinkster Davo naar 6-1.

De slotfase leverde nog wel wat doelpunten op. Invaller Cemal Kapikiran maakte de 7-1, maar de aanval erop werd het al 7-2. Toch wist Davo nog 2x te scoren. In de 89e minuut een fraaie van Dylan de Vries (8-2) en in de laatste minuut de 9-2 van invaller Quillan Kainama.

De 10e goal zat er niet in, maar wat een fraaie zege voor Davo. De periodetitel werd gemist op doelsaldo, maar het spel van Davo is veelbelovend.