Na een goede reeks heeft Voorwaarts momenteel moeite om de volle speeltijd het gewenste niveau te halen. Na de nederlaag van vorige week met 6 tegendoelpunten tegen MASV, moest het vandaag opnieuw een half dozijn doelpunten slikken. Gelukkig wist het vandaag ook weer het doel te vinden. Bij Leones uit Beneden-Leeuwen werd het uiteindelijk een 6-3 nederlaag.

Bruce Schotman

Bruce Schotman (foto) heeft inmiddels de status van routinier van het elftal bereikt met zijn 27 jaar. Hij weet wat een wedstrijd vraagt en als rechteraanvaller weet hij vaak een doelpuntje mee te pikken. Zo ook vandaag tegen Leones.

Bruce vond de eerste 20 minuten in Beneden Leeuwen van een prima niveau. Marcus van Geelen scoorde al in de 5de minuut door de keeper te omspelen en feitelijk was er geen vuiltje aan de lucht.

In de 22ste en 24ste minuut was de stand alweer omgedraaid in het voordeel van Leones.

Bruce: ‘we waren het even helemaal kwijt. We herstelden ons nog door de 2-2 te maken.’ Dit doelpunt kwam tot stand na een voorzet van de langzaam weer herstelde Nick Linthorst. Zijn voorzet vanaf rechts kon bij de tweede paal door Bruce worden binnen gewerkt. Toch zou Voorwaarts de rust niet halen met een gelijkspel. Leones wist met een goede aanval door het midden van de defensie te geraken en scoorde de 3-2, tevens de ruststand.

Na rust was Voorwaarts geen schim van de eerste helft. Leones kreeg alle gelegenheid om de voorsprong uit te bouwen tot 5-2. Daarna kon de clubtopscorer Marcus van Geelen nog iets terugdoen. Bruce: ‘het was ook het moment waarop we het nog weer tot een wedstrijd konden maken. Helaas kwam ik een teenlengte te kort om nog de 5-4 binnen te tikken.’ Leones kon even later nog profiteren van te veel spelers voor de bal en dat leidde tot de 6-3.

Aankomende donderdag 24 november speelt Voorwaarts voor de tweede knock-out fase van de beker tegen AVV Columbia in Apeldoorn. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Apeldoorn. Komende weekend de belangrijke thuiswedstrijd tegen SDO uit Bussum. De voormalige hoofdklasser is een pittige uitdaging voor de mannen uit Twello. De wedstrijd begint om 14 uur.