Tijdens constante regen en op kustgras, maar zonder tribune, waren alleen echte liefhebbers aanwezig als toeschouwer. Overwetering begon goed aan de wedstrijd, want reeds in de 5de minuut lag de bal al in het doel. Een vrije trap werd snel genomen, Tom Koers geeft voor, Remon Elshof neemt aan en bal komt voor de voeten van Nick Oosterwijk die de bal bij de tweede paal binnenschiet: 1-0 Overwetering.

Overwetering is de baas op het veld en van achteruit wordt er goed en duidelijk gecoached. En dan, na 15 minuten, een klasse goal. Een pass van Ferdi van Breukelen, Henry Rozen stapt, Maik Jansen geeft strak voor en Nick Oosterwijk staat op de goede plaats en rondt eenvoudig af; 2 -0 Overwetering. Daarna is er een fase waarin Vaassen beter in de wedstrijd komt en de nodige kansen krijgt. Gelukkig heeft Overwetering een keeper die in goede vorm verkeerd en alle gevaarlijke situaties de baas is.
Na een half uur krijgen we een vrije trap. Nick Oosterwijk brengt de bal voor het doel en Jelle Lucassen scoort de 3-0 met het hoofd. Over de vleugels weten we weer gevaar te stichten en omdat Paul Vlaskamp opnieuw vakkundig redt, gaan we met een 3-0 voorsprong de rust in.

Na de rust blijkt Remon Elshof in de kleedkamer achtergebleven, is Jaimey Zeyseink nu rechtsbuiten en Henry Rozen staat in de spits. Vaassen is nu agressiever, heeft het initiatief. De rust aan de bal, de vrije man, alles is weg. We voetballen niet meer, komen niet meer in het ritme van voor de rust. Vaassen is sterker, drukt, maar krijgt weinig kansen. Krijgen ze die wel, dan is Paul op zijn post. Het blijft onrustig, slordig, geen controle. Ook de wissels Henry-Mark Koudijs en Maikel van Breukelen-Stefan Koers hebben geen effect. Vaassen is de betere ploeg; al zijn onze uitvallen niet ongevaarlijk. Maar ook hier slordig uitspelen, de vrije man niet zien. Ook Ferdi van Breukelen wordt nog gewisseld voor Ruben Brinkhof.

De toeschouwers willen het liefst naar huis, maar de blijvers kunnen nog genieten van een fraaie goal van Vaassen. Een verdiende goal. Er wordt niet meer afgetrapt, de scheids vindt het genoeg. Wij ook. De punten gaan mee naar Olst na een goede 1e helft en een veel mindere 2e helft.

Man van de wedstrijd: Nick Oosterwijk