Vandaag de wedstrijd tegen het nog puntloze Activia. In het doel jeugdkeeper Axel van Welsum voor, de in afwachting van een mogelijke schorsing zijnde, Paul Vlaskamp. Na 5 minuten scoort de spits van Activia, na een goede loopactie, de 1-0.

Even later wordt in het strafschopgebied van Activia hands gemaakt; de scheidsrechter legt de bal op de stip en Remon Elshof schiet de bal onberispelijk laag in de hoek, 1-1. In het vervolg van de nogal rommelige wedstrijd golft het spel op en neer. Overwetering is regelmatig gevaarlijk via de rechterkant.

Aanvoerder Maikel van Breukelen ontvangt een gele kaart na een overtreding. Nog voor het rustsignaal moet Maikel geblesseerd het veld verlaten. Ruben Brinkhof valt in, Tom Koers neemt in het veld de positie van Maikel in en Ruben neemt de plaats van Tom als linksback in.

Na rust gaat Tom Koers in de fout, Activia profiteert hier niet van. Na een aanval over links geeft Dennis Willemsen de bal voor en de goed spelende Jelle Lucassen schiet de bal strak in de hoek 1-2. De van vakantie teruggekeerde Bram de Haas valt in voor Mark Koudijs. Stefan Hekman ontvangt ook een gele kaart, net als een aantal spelers van Activia.

Na weer een vrije trap van Dennis Willemsen veegt Jelle Lucassen de bal, in buitenspelpositie, net naast. Overwetering krijgt hoekschop na hoekschop, is gevaarlijk, tot de bevrijdende 1-3 leidt het niet. Halverwege de 2e helft redt keeper Axel van Welsum op een schot, in de rebound maakt Activia 2-2.

Na een vrije trap van Dennis Willemsen hoopt Overwetering dat de scheidsrechter besluit dat de bal over de lijn is geweest. Hij doet dat echter niet.

Stefan Koers valt nog in voor Mike Jansen. Overwetering krijgt nog enkele mogelijkheden om te scoren en Activia krijgt vlak voor tijd nog een kans welke niet wordt benut. De wedstrijd wordt door de scheidsrechter afgefloten met een 2-2 eindstand.

Foto’s: Gerrit Krijt