In een spannende wedstrijd met veel doelpunten is Sportclub Deventer de terechte winnaar geworden tegen het team van Apeldoorns Boys.

Zoals wel vaker dit seizoen waren de eerste 2 kansen voor de thuisploeg, maar na 20 minuten was de stand 0-2 door 2 counters van Apeldoornse boys. Opnieuw stonden de ‘Sportclub-gezichten’ niet vrolijk. Wederom de betere partij maar opkijkend tegen een achterstand.

Gelukkig scoorde Hamza Lukkili de 1-2, na eerst een dikke kans gemist te hebben, en Sportclub geloofde er weer in.

Na rust begon de Deventer club voortvarend, maar straften de Apeldoornse aanvallers het zwakke optreden van de achterhoede af en werd het 1-3. Voor trainer Van Ommen was het duidelijk dat zijn team ‘alles of niets’ moest gaan voetballen. Sportclub kwam terug in de wedstrijd via Daan Vegeling: 2-3! Helaas werd de 2-4 net zo gemakkelijk weer weggegeven..

Trainer Van Ommen vond het voldoende zo en bracht 3 wissels. De thuisclub ging op het hele veld 1-op-1 en via Daan Vegeling scoorde de 3-4 en 4-4! De wedstrijd kon weer alle kanten op en hoe groot was de ontlading toen invaller Tijn Vegeling in de 90ste minuut de verlossende 5-4 maakte!

‘Dit verzin je niet’ was het nuchtere commentaar van Van Ommen. ‘Wederom de betere ploeg, maar ook weer achter de feiten aan lopen. Al met al een hele mooie teamprestatie met de uitblinkende Million (17 jaar) en Daan Vegeling met 3 doelpunten!’. De tevreden Sportclub-trainer wil doorgaan met punten verzamelen via aanvallend voetbal: ‘het wordt tijd dat wij het wedstrijdbeeld bepalen en niet onze tegenstander.’