Nog zonder overwinning dit seizoen, begon Go Ahead vandaag aan haar thuiswedstrijd tegen middenmoter Mariënheem.

Bij de aftrap werd er 1 minuut stil gestaan tegen racisme. Vanaf de eerste paar minuten wist Go Ahead dat het voetballend lastig zou worden tegen de lange halen vanaf achteruit van Mariënheem en door een dekkingsfout kwam Mariënheem op 0-1.

Go Ahead voetbalde de eerste paar minuten leuk door de linies heen van Mariënheem, maar vergat de eindpass voor de goal te geven. Wat Mariënheem aan de andere kant wel deed en rap de 0-2 en 0-3 maakte. Vlak voor rust kwam Go Ahead op 1-3. Een goede steekbal door de lucht van Serkan Maassen bereikte spits Jordy Molemans, die de verdediging afsneed en vanaf de buitenkant de 16 betrad en neer werd gehaald door de keeper. Penalty dus…. Molemans pakte zelf de bal en schoot hem onberispelijk binnen. 1-3 Vlak voor rust waardoor Go Ahead weer wat geloof kreeg.

Na de thee werd duidelijk dat Mariënheem met de 1-3 geen genoegen nam en de score verder wilde opvoeren. En met succes want het resulteerde in de 1-4.

Door een goede omschakeling van Go Ahead kwam Rayshon Adamus op de rand 16 in balbezit en hij legde af op Jordy Molemans die op zijn beurt de bal strak in de bovenhoek schoot: 2-4! Go Ahead kwam daarna nog een aantal keer goed voor de goal, maar tot scoren kwam het niet meer. Mariënheem daarentegen nog wel en door 2 extra doelpunten werd de eindstand 2-6.

Go Ahead blijft zonder overwinning en zal het opnieuw moeten proberen volgende week in de uitwedstrijd tegen Epse.