Helios weet, een uitwedstrijd tegen Activia wordt altijd moeilijk. Dat viel deze keer heel erg mee. Helios domineerde de gehele wedstrijd en won verdiend met 1-3.

Trainer Harry Decheiver begon met twee andere spelers dan vorige keer tegen Warnsveldse Boys. Yilmaz (geschorst) en Ijen Bruinsma (hamstringblessure) konden niet meedoen. Daarvoor in de plaats kwamen Roy Smeyink en Jesse Bloemsma op het middenveld. Van het begin af aan nam Helios het heft in handen, Activia verdedigde en probeerde, meestal met lange bal, te counteren. Toch was het Activia wat de eerste kans kreeg. Hakema werd diep weggestuurd, was net eerder bij de bal dan Joël de Jonge, maar zijn inzet hobbelde net naast.

Daarna nam Helios het heft in handen en combineerde het beheerst richting keeper Logt. In de 19e minuut was het raak. Vanuit een mooie combinatie aan de rechterkant, kwam Bjorn Duteweerd op links in balbezit, trok naar binnen en haalde vernietigend uit. 0-1. In de 32ste minuut zag Menno Podt vanuit een vrije trap de bal via een Activia-speler net naast gaan. Twee minuten later scoorde Hakema vanuit een corner 1-1. Iedereen van Helios keek er naar en liet Wouter Hakema helemaal vrij staan, die makkelijk kon intikken.

Vlak voor rust bracht Helios de 2-1 op het scorebord. Via de rechterkant en goed doorzetten van Roy Smeyink kwam de bal bij Jesse Bloemsma die vanaf 20 meter verwoestend uithaalde en keeper Logt voor de tweede keer kansloos liet. Rust 1-2

De tweede helft was volledig voor Helios. Zij hielden de bal goed in de ploeg en zetten Activia daardoor blijvend onder druk. Activia kwam daar zelden onderuit. Helios creëerde enkele kansen en kwam met Duteweerd en Waslander dicht in de buurt van een grotere voorsprong. In de 76ste minuut kreeg Helios een penalty. De scheidsrechter, die goed stond, zag dat Waslander stevig onderuit werd gehaald. Twee minuten daarvoor was hij al in het strafschopgebied onderuit getrokken, wat de scheids vanuit zijn ooghoek niet kon waarnemen. Glen Alberts schoot goed in en zo werd het een zeer verdiende 1-3 voor SV Helios. Volgende week Turkse Kracht thuis.