Helios ging tegen de 4de klasser furieus van start. Dat resulteerde in de 6de minuut al in een penalty, nadat Jarno van den Bos na een mooie pass van Djeremy Waslander in de 16 tegen de achterlijn onderuit werd gehaald. Jarmo in ‘t Hof schoot hard onder in de hoek maar de keeper hield de bal mooi uit het doel.

Twee minuten later, in de 8ste minuut, was het raak. Een mooie pass van Waslander bereikte op rechts Djeremy Zandvliet en zijn mooie voorzet werd door de inkomende Glenn Alberts mooi afgewerkt, 0-1. Helios liet Wijthmen niet in de wedstrijd komen, stoorde snel en nog geen minuut later schoot Jarmo in ‘t Hof, na een mooie voorzet van Zandvliet, tegen de uitkomende keeper. In de 11de minuut schoot Wijthmen bijna de gelijkmaker erin, maar keeper Middendorp tikte de bal mooi uit de hoek. In de 27ste minuut passte Alberts op in ‘t Hof die de bal terug liet vallen op de inkomende Iljen Bruinsma: zijn schot vanaf 20 meter was onhoudbaar voor de keeper: 0-2. Helios creëerde voor rust nog enkele kansen, met name door goed werk op rechts door Jarno van den Bos, maar kwam niet tot scoren.

In de tweede helft kwamen Serkan, Bloemsma en Smeytink in het veld. Helios begon weer met een hoog tempo. Na een minuut, na een snelle combinatie tussen vier spelers, schoot Zandvliet net naast. In de 50ste minuut was het weer raak. Een voorzet van Serkan werd door de inkomende Waslander mooi ingekopt: 0-3. In de 57ste minuut werd Zandvliet op rechts weg gestuurd, zijn voorzet om maat werd weer door de inkomende Waslander ingekopt en zo werd het 0-4. Helios bleef heer en meester, liet het touwtje even vieren en ging slordig met de kansen om. In de de 62ste minuut was het Jesse Bloemsma die na een combinatie met in ‘t Hof de bal onder de keeper doorschoof 0-5. Helios bleef daarna veel in balbezit, Wijthmen kreeg niet de kans om lang de bal in bezit te houden. Kansen genoeg in het laatste kwartier, maar verder dan de 0-5 kwam Helios niet.

Volgende week zaterdag komt derde klasser Oranje Nassau dat met 9-0 won van de Blauwwitters.