De eerste bekerwedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen zaterdag tweede klasser Be Quick uit Zutphen. Omstreeks 17.00 uur werd er vol verwachting afgetrapt. Wijhe’92, dat nog steeds op zoek is naar de meest ideale basiself, begon met Lars Elshof en Bas Heutinck als centraal duo aan de wedstrijd. Langzamerhand worden hiermee de contouren van het nieuwe basisteam zichtbaar. Daarmee leek de puzzel, maar liefst zes posities t.o.v. vorig seizoen, te worden ingevuld.

Het begin was er voor Be Quick: een afstandsschot van de rechtsbuiten spatte op de lat en kans twee uit de tweede lijn ging hoog over. Wijhe’92 speelde in het eerste half uur onzorgvuldig en had moeite om de bal in bezit te houden. Het normaal gesproken befaamde positiespel kwam daarmee niet van de grond. Be Quick speelde daarentegen frivool en liet zien over enkele individuele goede spelers te bezitten die elkaar wel makkelijk wist te vinden. Matig uitverdedigen aan de kant van Wijhe’92 zorgde er dan ook voor dat Be Quick op voorsprong kwam. Wijhe’92 probeerde zich te herpakken na een omzetting en kreeg weliswaar enkele mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De beste kans was voor Dolf die verwoestend uithaalde en zijn schot op de kruising zag belanden. Ook een kopbal van Bas ging net over de deklat.

Na de rust twee wissels. Menno en Max B. kwamen erin en Jesse en Max K. verlieten het veld. Wijhe’92 begon met de intentie om snel de gelijkmaker te maken, maar aanvallend werd er te weinig afgedwongen. Het veldspel in aanvallen was te langzaam en de tegenstander een stuk alerter en feller in de duels. Dit zorgde voor veel balverlies op het middenveld en weinig kansen op de helft van Be Quick. In een uiterste poging om meer stootkracht voorin te krijgen, gaven we ruimtes weg en wist Be Quick op de omschakeling de 2-0 te maken. Be Quick Zutphen was een prima tegenstander om te kijken waar Wijhe’92 momenteel staat. Het was aan de kant van Wijhe’92 onwennig en aanvallend gewoon te weinig. Zowel de toevoer naar voeren als van individueel niveau. Zondag wacht SDOUC als tegenstander. Wederom een 2e klasser waaraan we ons mogen meten.

Doelpunten
16de minuut: 1-0 speler Be Quick
88ste minuut: 2-0 speler Be Quick