Zondag stond een bekerkraker op het programma op Sportpark Zandweerd. Sallandia speelde haar derde en laatste wedstrijd in de bekerpoule thuis tegen Activia. Beide ploegen hadden gewonnen van SV Nieuw Heeten en ZVV ’56 en maakten samen uit wie naar de volgende ronde zou gaan. Het doelsaldo was in het voordeel van Sallandia, waardoor derdeklasser Activia alleen bij winst zeker was van een langer bekeravontuur.

Nog voordat de wedstrijd goed en wel is begonnen, krijgt Activia de eerste domper te verwerken. Op het middenveld maakt Sallandia een vervelende overtreding, waarbij de Twellose spits ongelukkig geblesseerd raakt. Ook qua spel zit het Activia niet mee. Vooral centraal achterin oogt de ploeg zwak, waar Sallandia-spits Rick Wolvenne regelmatig van kan profiteren. Helaas vindt hij het doel niet. Met een hoge bal achter de verdediging weet Mehmet Kazci de aanvaller regelmatig te bereiken. Twee keer wordt Wolvenne afgevlagd door een overenthousiaste grensrechter, een derde keer kopt hij net langs de goal.

Activia heeft in de eerste helft voor een groot deel de bal, maar kan niet tot kansen komen. Ze proberen vooral via de zijkant aan te vallen met een vroege voorzet achter de verdediging. Pas op slag van rust wordt dat gevaarlijk en kopt Activia bij de tweede paal op de lat, maar daar blijft het bij. In de tweede helft ontstaat hetzelfde beeld: Activia heeft veel de bal, maar kan nauwelijks echt gevaar stichten via het voorspelbare aanvalsplan. Zo nu en dan wordt de wedstrijd wat onvriendelijk en de scheidsrechter weet zich er niet altijd raad mee. Dat zorgt voor nog meer onrust, zeker als Activia ongeduldig wordt en Sallandia laat merken het gelijkspel wel prima te vinden.

De eerste grote kans is wederom voor Sallandia, maar spits Rick Wolvenne wordt net buiten het strafschopgebied neergehaald. Een gele kaart voor Activia en een vrije trap blijven over, maar daarvan profiteert Sallandia niet. Aan de andere kant krijgt Activia een vrije trap, maar ook die wordt matig ingeschoten en leidt niet tot problemen. Het enige echte gevaar in de wedstrijd komt na een uur spelen. Sallandia bouwt rustig op, maar ziet daarbij een aanvaller van Activia over het hoofd. Die kan in een keer op de keeper af. Hij probeert via de buitenkant om de keeper heen te lopen, maar wordt daarbij zo onder druk gezet door de toegesnelde verdedigers dat hij de bal alleen naast kan schieten. Daar komt Sallandia goed weg.

Zonder verder echte grote kansen, op wat Deventerse schoten van afstand na, komt de wedstrijd tot zijn einde. Sallandia wint de bekerpoule ongeslagen en laat twee vierdeklassers en een derdeklasser achter zich. Een mooie prestatie van de geelzwarten, dat binnenkort een leuke uitdaging te wachten staat in de volgende ronde!

Opstelling Sallandia:
Thomas van Noort; Wessel van Dam, Mehmet Kazci, Milan Mäkel, Boyd van Beijnum; Tim Hekkert, Wesley Bosch, Jordy Molemans, Orlando Rozen, Furkan Kazci; Rick Wolvenne
Invallers: Maurice van der Stam, Matchello Bosman