Vanaf het begin van de wedstrijd waren de verhoudingen duidelijk. Heeten trok zich terug op eigen helft en ABS moest het spel maken.

ABS wist al snel de verdedigende stellingen van Heeten te doorbreken en het was Jasper Broekhuis die in de 12de minuut uitstekend voorbereidend week van Youri Meijer wist af te ronden (0-1).

ABS behield het initiatief, gaf verdedigend niets weg en in de 38ste minuut was het de sluwe Jasper Broekhuis die zijn tweede doelpunt scoorde na opnieuw een voorzet van Youri Meijer.

Ook na rust was ABS de bepalende partij. Een schot op de lat van Jasper Broekhuis, een afgekeurd doelpunt van Youri Meijer en bovenal scherp vlaggen van de assistent-scheidsrechter van Heeten, zorgden ervoor dat de score niet verder werd uitgebreid.

In de slotfase kreeg Heeten een aantal mogelijkheden door verminderde concentratie aan de kant van ABS, echter de overwinning kwam geen moment in gevaar.

Dinsdag speelt ABS de inhaalwedstrijd uit tegen Terwolde. Een gelijkspel is voldoende om de volgende bekerronde te bereiken.