ABS heeft vanavond ook zijn 3de wedstrijd in de bekerpoule gewonnen. Na eerdere overwinningen tegen Groen Wit (4-3) en Heeten (0-2) werd ook Terwolde (1-5) verslagen.

De inhaalwedstrijd, die gespeeld werd op het trainingsveld van Terwolde, werd uitstekend begonnen door ABS. Al na 5 minuten was het 0-1 door Maikel Demmers en in de 18de minuut bekroonde Youri Meijer een vlotlopende aanval met een treffer (0-2). De kroon op een goede eerste helft werd gezet door een fraaie vrije trap van Martijn Stegink (0-3).

Ook direct na de rust was ABS nog goed bij de les en was het Stef Willemsen, na uitstekend voorbereidend werk van Maikel Demmers en Jasper Broekhuis, die in de 55ste minuut de 0-4 scoorde. Langzamerhand werd de concentratie aan ABS-kant minder. Terwolde dat een zeer positieve spelopvatting had, wist zich vaker te ontworstelen aan de druk van ABS en deelde speldenprikken uit. Desondanks creëerde ABS nog talrijke kansen, echter alleen Paul Roetert wist nog doel te treffen (0-5).

De eretreffer van Terwolde kwam in de 80ste minuut door de jeugdige Milan Koers van Terwolde, die onzorgvuldig verdedigen wist af te straffen (1-5).

Naast plaatsing voor de volgende ronde voor de KNVB-beker was deze avond verheugend omdat O19-speler Jurre Deuzeman zijn debuut maakte in ABS 1.